Annonce
Holstebro

Raser mod minister: Det Kongelige Teater vil udkonkurrere musicalbyer som Holstebro

For Holstebro og andre store musicalbyer vil det være direkte ødelæggende, hvis Folketinget fremover vil yde fuld statsstøtte til musicals på Det Kongelige Teater. Musikteatret Holstebros næste satsning er The Bodyguard, som har premiere til december. Pressefoto
Kulturminister Joy Mogensen (S) vil lempe på restriktionerne for Det Kongelige Teaters repertoire. ”Helt gak”, mener Thomas Danielsen.
Annonce

Holstebro: Thomas Danielsen (V) var ved at få Christiansborg-kaffen galt i halsen, da han så, at kulturminister Joy Mogensen (S) vil give Det Kongelige Teater grønt lyst til også at tilbyde musicals.

- Det Kongelige Teater får et særligt højt statstilskud for at lave noget på et højt niveau - og noget, man ikke kan få andre steder. Hvis man åbner for fuldt statsstøttet musicals, risikerer det at udkonkurrere Holstebro, Aalborg og andre byer, som har haft stor succes med at sætte musicalforestillinger op og tiltrækker publikum fra hele landet, siger Thomas Danielsen.

Annonce

Mere folkeligt

Folketinget står overfor at skulle forhandle en ny aftale med Det Kongelige Teater, idet den nuværende udløber ved årsskiftet. I denne er der nogle restriktioner på repertoiret i forhold til musikdramatik, men dem ønsker ministeren ophævet for at gøre teatret mere folkeligt. Halvdelen af publikum er over 60 år, og de fleste bor i og omkring København.

Hvordan vil du bære dig ad med at få flere unge og flere lavtuddannede til at besøge Det Kongelige Teater - hvis det ikke skal ske vil at tillade mere folkelig dans og musik?

- Det har jeg ikke forholdt mig til, men det hjælper ikke at løse problemet ved bare at gå ud at kopiere en populærgenre. Det svarer jo til at vise fodbold på storskærm og få fuld statsstøtte til det, siger Thomas Danielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce