Annonce
Kultur

L.O.C. er topnavn til Haze

Rapperen LOC er et af hovednavnene på næste års Haze Over Haarum-festival i Harboøre. Arkivfoto: Flemming Krogh
Søndag offentliggjorde Haze Over Haarum de første navne til næste års udgave af festivalen

Harboøre: Søndag middag blev billetsalget til næste års Haze Over Haarum skudt i gang i Harboøre Musikforenings hus.

Og samtidig med at de første billetter blev langet over disken til festival nummer 41, blev de første otte navne til 2020-udgaven af festivalen offentliggjort.

Øverst på plakaten står rapperen L.O.C., der for nylig sendte sit første album, Ekkokammer, på gaden efter fem års pause. Tidligere har den danske rapper med de irske rødder storhittet med "Undskyld", "Absinthe" og "Drik Din Hjerne Ud".

Han bliver suppleret af bandet Malurt med Michael Falch i spidsen. Og det er et band, festivalens musikansvarlige Gunnar Skytte ser frem til.

- Det var et band, vi kun havde en chance for at få fat på, og det er et band, der ligger på linje med, at vi havde held med at få Anne, Sanne og Lis til årets festival, siger han.

DJ'en Martin Jensen, der gennem de senere år har stået bag mixerpulten og sat gang i masser af danseben, står også på plakaten.

Rap-gruppen Ude Af Kontrol kommer til at sørge for den vilde fest. Ved sidste års Smuk Fest i Skanderborg måtte arrangørerne stoppe deres koncert to gange, da det gik vildt for sig blandt publikum. Mark 'Munken' og Daniel 'Balken' og Joachim 'Englando" er de tre fyre, der udgør gruppen.

- Vi ved, at de unge ofte blæser helt ud til Ude Af Kontrol, så vi er opmærksomme på, hvad der kan ske til den koncert. Stemningen har også været så høj til koncerter andre steder med bandet, at det har været nødvendigt at afbryde for at komme lidt ned igen, men forhåbentlig vil det være lidt mere roligt her hos os, siger Gunnar Skytte.

Den danske indiepopgruppe Jung, der i år har hittet med sangen "Jeg Skal Nok Vente", kommer også til Harboøre for at optræde ved festivalen.

De fem navne bliver suppleret af Medina og Poul Krebs.

Endelig er entertaineren Rasmus Bjerg et overraskende navn på listen. Han slog sidste år igennem som sanger, da han spillede hovedrollen i filmen om John Mogensen, og det bliver hovedsageligt sange af den afdøde musiker, som kommer til at være på Rasmus Bjergs program på Haze Over Haarum.

- Han kan forhåbentlig være med til at sætte rigtigt meget gang i festen lørdag eftermiddag, og hans show har fået rigtigt god omtale andre steder, siger Gunnar Skytte om engagementet af Rasmus Bjerg.

Gunnar Skytte regner med, at flere bands kan blive offentliggjort i den kommende tid, og at store dele af festivalprogrammet kan være på plads inden jul.

2020-udgaven af festivalen i Harboøre bliver afviklet i dagene 11.-13. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det var kun de pæne ord

I de seneste år har folketingspolitikerne fra mange partier nærmest stået i kø ved Høfde 42, hvor de har lovet, at der skulle ske noget, og de ville foreslå, der skulle mange penge af til oprensningen. På samtlige vælgermøder på Lemvigegnen op til det seneste folketingsvalg var der ikke et eneste parti, der ikke mente, der skulle sættes penge af, og det skulle være nu. Ikke mindst partier, som i dag er en del af regeringsgrundlaget, har været i offensiven for at fortælle, at her var de i front, og de ville arbejde for pengene til ikke blot Høfde 42, men alle generationsforureningerne i Danmark. Så kom finanslovforslaget. Og hvad indeholdt det? Ikke en krone til Høfde 42 endsige til andre af generationsforureningerne. Skuffende må man sige - ja, vel nærmest utroværdigt. Når man nu har fået magt til at gøre, som man har agt, så er det sølle, at man prioriterer anderledes, end hvad man har sagt, da det gjaldt om at skaffe stemmer til valget. Men det viser endnu en gang, at når det kommer til toppolitik på Christiansborg, så fylder det ikke meget, hvad der optager sindene i de dele af landet, der ligger langt væk fra Christiansborg. Derfor er man måske heller ikke så overrasket. Høfde 42-problematikken er flere gange tidligere sendt til hjørnespark, når der skulle findes penge - uanset de mange gyldne ord, der er blevet sagt på forhånd. Men måske troede man mere på det denne gang, fordi også Region Midtjylland havde taget teten og sat penge af til, at nu skal der ske noget, inden klimaudfordringerne gør, at depotet bliver oversvømmet med flere storme og stigende vandstand. Men heller ikke regionsrådsmedlemmerne kunne påvirke deres egne partiers topfolk til at prioritere det at få ryddet op. Og hvad lyder svaret så, når man spørger politikerne om, hvad der nu skal ske? Jo, de vil arbejde hårdt på, det kommer på næste års finanslov. Hvem er det lige, der vil tro på, at det så vil ske? Det kræver en ualmindelig stor optimisme.

Erhverv

Ny chef i spidsen for lokal bank

Annonce