Annonce
Sport

Ramt af alvorlig sygdom: Lind skal lære at gå som 34-årig

Christian Lind Thomsen, her i kamp for Langhøj i 1. division, gik på få dage fra at være toptrænet atlet til ikke at kunne gå på toilet uden hjælp. Arkivfoto: Morten Stricker
Badmintonspilleren Christian Lind har fra den ene dag til den anden gået fra at være en toptrimmet atlet, til at sidde lænket til en kørestol.
Annonce

Glostrup: I tirsdag skulle Christian Lind Thomsen have været med for Hvidovre i sæsondebuten i 1. division. I stedet lå han i en sygeseng på Rigshospitalet i Glostrup.

Den 34-årige holstebroer blev onsdag den 4. september hasteindlagt med nedsatte kræfter i stort set hele kroppen og sovende fødder. Lind var blevet ramt af den sjældne sygdom Guillain-Barrés syndrom, der rammer mellem 50 og 100 danskere om året.

En sygdom, der rammer ud af det blå, og hvor kroppens immunforsvar angriber nerverne. På få dage var Christian Lind gået fra at være en rask og veltrænet atlet til en mand, der ikke selv kunne gå eller blot bevæge kroppen.

- Jeg kunne jo ikke gå fra den ene dag til den anden, så jeg var da bange for, jeg skulle sidde i en kørestol resten af mit liv. Men lægerne var gode til at sige, jeg nok skulle blive god igen, selvom de ikke kunne garantere, jeg ville slippe uden mén. Så jeg valgte at fokusere på det gode og tænke positivt, fortæller Christian Lind i et interview med TV2 Sporten.

Efter to uger på hospitalet regner lægerne med, at sygdommen har toppet, og dermed er 34-årige Christian Lind nu i gang med, hvad der bliver en lang genoptræning.

Han håber, at han ikke har spillet sin sidste badmintonkamp i karrieren, men det tænker han ikke rigtigt over. For ham handler det i første omgang om at blive så rask, at han kan flytte hjem til sin kæreste Malene og deres fem måneder gamle søn i deres lejlighed på fjerde sal.

- Jeg har sagt til fysioterapeuterne, at et af mine første mål er, at jeg gerne vil lære trappetræning. Jeg har ét stort mål lige nu, for hvis jeg kan komme hjem og bo sammen med dem, som er det, jeg har i tankerne, så er jeg lykkelig. Alt ud over det vil være en bonus, siger Christian Lind.

Christian Lind er ikke i stand til at gå selv, men onsdag i denne uge stod han for første gang op selv på benene ved hjælp af et seleværktøj. 85 procent af dem, der rammes af Guillain-Barrés syndrom, bliver helt raske efter 6-12 måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce