Annonce
Sport

Rafael Benitez forlader ærgerlige Newcastle

Peter Nicholls/Reuters
Rafael Benitez og Newcastle kan ikke komme overens om en ny kontrakt. Spanieren smutter derfor fra klubben.

Om seks dage står Premier League-klubben Newcastle til sin egen overraskelse uden en manager.

Mandag meddeler klubben, at det ikke er lykkedes at komme overens med spanieren Rafael Benitez om en ny kontrakt. Hans nuværende aftale med Newcastle udløber ved ugens udgang.

- Det er med stor ærgrelse, at vi må annoncere, at Rafael Benitez forlader Newcastle United ved hans kontraktudløb 30. juni 2019.

- Vi har arbejdet hårdt for at forlænge hans kontrakt i en lang periode, men det har ikke været - og det vil ikke være - muligt at nå til enighed med "Rafa" og hans repræsentanter, lyder det på Newcastles hjemmeside.

Bruddet kommer halvanden måned efter afslutningen på Premier League-sæsonen, som Newcastle sluttede med en 13.-plads.

Benitez nåede at være manager for den sovende storklub i det nordøstlige England i lidt over tre år, og han førte blandt andet klubben tilbage i Premier League i 2017.

Han har i sin periode som manager været blandt klubbens største profiler.

Det skyldes blandt andet, at 59-årige Benitez har en fortid som træner for topklubber som Real Madrid, Napoli, Inter, Chelsea, Liverpool og Valencia.

Han førte blandt andet Liverpool frem til triumfen i Champions League i 2005, hvor klubben vendte 0-3 til en sejr i finalen mod AC Milan.

/ritzau/

Annonce
Newcastles nyhed om Rafael Benitez-farvel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.

Annonce