Annonce
Navne

Radioreporterens akilleshæl: - Jeg burde aldrig give noget væk, som jeg selv har pakket ind...

- Hvis jeg kunne få et ekstra talent? Så ville jeg gerne kunne spille et instrument - for eksempel basguitar. Jeg forsøgte at lære at spille klassisk guitar, da jeg gik i 3. g. Det var elendig timing. Der var alt for meget andet at tænke på, så jeg kom aldrig videre med det, fortæller DR-reporter og radiovært Torben Møller, der fylder 60. Foto: Johan Gadegaard
Torben Møller er madglad, elsker tomater, lider af udpræget "krybo-fobi" - og er elendig til at pakke gaver ind. Onsdag fylder DR-studieværten 60 år.

60: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Da jeg fyldte 50, holdt jeg stor fest på Hjerl Hede med mange gæster og en historisk menu. Her i 2021 er det ikke så nemt. Nu, hvor folk er begyndt at kunne rejse igen, skal alle bare afsted. Så det er komplet umuligt at samle folk på én bestemt dato. Derfor har jeg arrangeret flere mindre nedslag - en dag med familien, én med gamle kolleger og så videre. På selve dagen har vagtplanlæggeren sørget for, at jeg får mest muligt ud af min fødselsdag. Da er jeg sat på som reporter og møder derfor på arbejde 05.30...

Beskriv dig selv med tre ord?

Annonce

- Livsglad, madglad og "mig selv" - jeg synes, man i videst muligt omfang skal forsøge at være "den ægte sig selv" uden forstillelse.

Hvis du kun måtte spise og drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Prosecco og tomater!

Hvornår lyver du?

- En gang imellem, når jeg taler med min mor i Aabenraa, hvor jeg stammer fra. Mødre har ikke altid godt af høre sandheden - men okay, det var værre, da jeg var yngre.

Torben Møller

Hvorfor: Fordi han fylder 60 år onsdag den 21. juli.

Titel: Reporter og studievært på DR Midt & Vest. Havde 25 års jubilæum i DR den 1. marts 2021 - heraf har de 24 været i Holstebro.

Privat: Har en kæreste, der også bor i Holstebro.

Bopæl: Rækkehus i Holstebro.

Hvad synes du selv er din største fejl?

- Jeg er ikke altid så organiseret, som jeg gerne ville være, hverken arbejdsmæssigt og privat...ja, det er nok en anden måde at sige på, at jeg faktisk er lidt af et rodehoved.

Hvad står øverst på listen over steder, du gerne vil besøge - og hvad står nederst?

- Øverst; jeg ville gerne en tur til New York igen, For seks år siden boede jeg i fem uger i en studio-lejlighed på Manhattan. Det var fantastisk! Nederst på listen? Det må være Australien - fordi jeg lider af udpræget "krybo-fobi". Jeg er skidebange for alt det farlige kryb, de har. Alle, jeg kender, der har været i Australien, siger, at det er noget pjat, og at man jo aldrig ser noget kryb, men det tror jeg ikke på. Altså, jeg er ikke hysterisk herhjemme - små edderkopper gør ikke noget. Men jeg har lige opdaget, at nogle hvepse er ved at bosætte sig i min have, og de skal bare væk. Men det bliver ikke mig, der kommer til at fjerne dem.


Jeg er ikke altid så organiseret, som jeg gerne ville være, hverken arbejdsmæssigt og privat...ja, det er nok en anden måde at sige på, at jeg faktisk er lidt af et rodehoved.


Hvad kan irritere dig?

- Forstillelse, løgn, manipulation. Når folk faker noget - du ved; prøver at være noget, de ikke er.

Hvad er du nørdet med?

- Musik - jeg kan stadig huske, hvem der spillede trommer i Thin Lizzy. Men jeg er også lidt madnørd. Mest på den måde, at jeg gerne kaster mig ud i nye ting. Jeg var på et tidspunkt i Baskerlandet og opdagede, at de har deres egen type tapas, pintxos, der betyder pind. En madhapser med en pind i. Det skulle jeg bare prøve at lave, da jeg kom hjem, så mine gæster sad og ventede en time på maden, fordi de pintxos tog en pokkers tid. Det er vel også en form for nørderi; at det skal være helt rigtigt.

Hvad keder det dig at tale om, når du er til en fest/middag?

- Nok i virkeligheden politik. Det lyder måske mærkeligt, men der er så meget politik til hverdag i det journalistiske arbejde, hvor vi hele tiden skal sætte os ind i debatter og høre, hvad alle parter mener, at det vil jeg helst være fri for, når jeg har fri. Jeg vil gerne tale om holdninger, værdier og udvikling, men jeg har ikke lyst til at rode mig ud i en politisk debat.

Hvad er du virkelig dårlig til?

- At pakke gaver ind! Det ligner noget, en to-årig har været i gang med. Jeg har ofte tænkt over, hvorfor jeg lige er så dårlig til netop det. Jeg burde aldrig give noget væk, som jeg selv har pakket ind...

Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Fra Wall Street til catering og kogebøger

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce