Annonce
Ulfborg/Vemb

Radioen hvor ingen bekymrer sig om lyttertal

Bendt Barslev Nielsen er en af de frivillige på radiokanalen. Han bruger ugentlig over 37 timer på hobbyen. Foto: Jan Briks
En gruppe frivillige samles hver uge om at producere indhold til Radio Vest i Ulfborg. Det har de gjort i snart 33 år, og det fortsætter de med, så længe sendetilladelsen varer - og bingoet fortsat løber rundt.
Annonce

Ulfborg: Der er kaffe på kanden, lyttebøffer i ørerne og en afslappet stemning i studiet, når Radio Vest hver mandag, fredag og lørdag sender henholdsvis bingospil, musik og lokalnyt ud i æteren.

Det er 48-årige Bendt Barslev Nielsen, der er formand i foreningen bag - Radio Vest Venner. Han arbejder til dagligt på Vald. Birn i Holstebro - på aftenholdet. Men fritiden bruger han på radioen, som han har været på i nu 25 år, og som efterhånden er gået hen og blevet lidt af et hjertebarn for den frivillige radiovært.

- Gennemsnitligt er det langt over 37 timer om ugen, jeg bruger på det - ved siden af mit fuldtidsarbejde. Det giver en form for tilfredsstillelse, når man kan se, at tingene lykkes, og så er det bare et hobbyprojekt, hvor der hele tiden er noget at lave, siger han og tilføjer:

- Det hele er jo lavet af lyst, siger han om det frivillige arbejde, som han selv og 17 andre frivillige laver på radioen.

Annonce

Konkurs året efter

Radio Vest ApS blev startet den 24. oktober 1986. Samtidig blev foreningen Radio Vest Bingo oprettet, der skulle overføre midler til Radio Vest ApS fra indtjeningen fra radioens bingo-satsning. Under et år efter gik Radio Vest Bingo dog konkurs, og radioen blev øjeblikkeligt lukket.

Men så blev foreningen Radio Vest's Venner oprettet, og den har radioen kørt videre under lige siden.

Bingo'et, der sendes hver lørdag og mandag, og som man kan købe plader til, når radioens kontor et par gange i ugen holder åbent - er da også fortsat det program, som satses mest på i lokalradioen.

- Så længe vores bingo giver overskud og kører rundt - så fortsætter vi, siger Bendt Barslev Nielsen, der forklarer, at radioen desuden modtager 120.000 kroner i statsmidler hvert år for at holde radioen kørende - med lokalt indhold.

Annonce

Lyttertal

- ... og det var Den Gule Flyver med Bjørn & Okay, siger Bendt Barslev Nielsen ind i mikrofonen og fortsætter optagelsen af musikprogrammet, der skal sendes senere på ugen.

Fra studiet her på Holmegade sendes lyden fra parabolen på tagets skorsten til fjernvarmeværket, der transmitterer lyden ud via FM-båndet.

Præcist hvor mange, der kan modtage lyden via FM, vides ikke. Men programmerne findes også online. Lyttertal går man ikke så meget op i:

- Vi har alligevel ikke noget tal på, hvor mange der lytter med, så jeg har ingen anelse om, hvor mange vi har. Det spekulerer jeg egentlig heller aldrig over. Jeg håber da bare, at dem, der lytter med, er tilfredse, griner Bendt Barslev Nielsen og trækker en tår kaffe - og en anelse på skuldrene.

Men bingosalget giver måske en lille indikation:

- Vi ved, at der ugentligt er en 80-100 forskellige, der spiller med på vores bingo, og jeg ved også, at der er folk, der sidder længere væk end Ulfborg, siger han.

Annonce

Musikken

Musikken på Radio Vest er mest dansk. De gode gamle klassikere.

- Så heavy metal spiller vi ikke meget af, griner formanden.

Gennem de 25 år, hvor Bendt Barslev Nielsen har været på radioen, har han interviewet over 200 danske musikere af dem, han har albumcovers hængende af på væggen.

- De mest interessante var Sussi og Leo. De skulle til et arrangement i Holstebro og havde egentlig ikke ret meget tid. Men det var rigtig hyggeligt, så de endte alligevel med at være her i 45 minutter, før jeg fik spurgt dem, om ikke de havde noget, de skulle nå. Så fik de pludselig travlt, griner han.

Annonce

Færre bag mikrofonen

Igennem årene er antallet af frivillige, som ved mange andre steder ude i foreningslivet, blevet færre. Da der var flest, var der 48 på medarbejderlisten. I dag er der 18 - hvoraf kun nogle få står for den daglige drift.

- Det har da været lidt nedadgående. Men de sidste seks til otte år har vi ligget nogenlunde stabilt på 16-18 stykker. Men vi vil meget gerne have nogle flere herned og hjælpe med at lave musikprogrammer, passe kontor og bingo, siger formanden.

Helt slemt bliver det nok ikke:

- For i princippet ville en enkelt mand jo kunne køre det videre, siger Bendt Barslev Nielsen, der dog priser sig lykkelig for at have frivillige kolleger at dele radioen med.

Og hvad angår ændringer på radioen - og hvor man er henne om ti år:

- Hvis vi fortsat kan få lov at sende; samme sted. Vi har ikke store planer om noget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce