Annonce
Danmark

Radio4's morgenværter havde første arbejdsdag med tekniske udfordringer: - Men det var en fed oplevelse

Radio4 er gået i luften. Vi har snakket med en af de nye morgenværter. Foto: Flemming Krogh
Fredag morgen var første morgen med den nye morgenflade på den nye taleradio, Radio4. Det gav tekniske udfordringer, men holdet glæder sig mest over at være i gang.

AARHUS: Natten mellem torsdag og fredag overgik FM4-båndet fra Radio 24syv til den nye Radio4. Lidt over midnat startede radioen med at sende, og her til morgen fik lytterne så første møde med den nye radiokanals morgenflade.

Det skete med Kasper Harboe og Jacob Grosen ved mikrofonerne, og det var en morgen, der bød på udfordringer, men dog ikke udfordringer der var så store, at de ikke kunne overvindes, fortæller Kasper Harboe.

- Der var lidt med teknikken, en fire-fem ting, der blandt andet gjorde, at vi måtte droppe et interview med en republikansk og en demokratisk vælger fra USA. Men det var en fed oplevelse, og lytterne var heldigvis rummelige og overskudsagtige, siger han.

Annonce

Tager kritik med ro

Der var i sagens natur en del bevågenhed omkring den nye radios opstart, ikke mindst på grund af den megen debat om Radio4's forgænger.

Derfor var Ekstra Bladet også på pletten med den gule bjælke, da de tekniske problemer begyndte at melde sig. "Live-koks: Ny radio sejler", lød overskriften. Men kritikken tager Kasper Harboe forholdsvist roligt.

- Det er klart, at nogen savner det, der var. Jeg glæder mig mest af alt over, at der ikke var nogen der skrev, at vi er nogle idioter, eller at vi er dumme at høre på, for det er svært at gøre noget ved, siger han med et smil.

Radio4 sender primært fra studierne på Banegårdspladsen i Aarhus og kan høres over hele landet på den frekvens, som før i tiden sendte Radio 24syv.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.

Annonce