Annonce
Erhverv

Radio24syv ryger på museum

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Efter lukningen vil Danmarks Tekniske Museum bevare genstande fra Radio24syv til fremtiden.

Siden 1. november har radiokanalen Radio24syv været historie, og nu ryger genstande fra kanalens studie på museum. Danmarks Teknisk Museum har besluttet at indsamle dele af den tidligere radiostation med henblik på at bevare dem.

Det fortæller museet i en pressemeddelelse.

Indtil videre er kronjuvelen i samlingen den mixerpult, som radiostationen benyttede, da første program gik i luften i 2011. Det var samme pult, der otte år senere 31. oktober blev benyttet til stationens sidste program.

Museet håber at gøre Radio24syv til dansk kulturarv.

- Radio24syv skriver sig ind i en lang stolt dansk radiohistorie, der strækker sig godt 100 år tilbage, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Ifølge museumsinspektøren er Radio24syv det seneste eksempel på en udvikling i dansk radio.

- Amatørradio dannede grundlaget for oprettelsen af, hvad der skulle blive til Danmarks Radio, i 1925. I slutningen af 1950’erne udfordrede piratradiostationen, Radio Mercur, den etablerede radio med deres fokus på ungdommen, siger han i pressemeddelelsen.

- Selv om stationen ikke overlevede, så blev P3 oprettet i 1963, som en ungdomskanal.

- Og på samme både har Radio24syv udfordret radiosektoren herhjemme med deres nytænkende og grænsebrydende tilgang.

Ud over mixeren har museet en optager, et af radiostationens ure samt manuskriptet fra stationens sidste udsendelse.

I første omgang kommer genstandene ikke i en udstilling. Men museet gemmer genstandene med henblik på, at genstandene en dag vil optræde i en udstilling om dansk radiohistorie.

Programmerne gemmes også digitalt. Dog ikke af museet - det bliver podcasttjenesten Podimo, der beholder de digitale arkiver.

Flere af de enkelte programmer fra Radio24syv bliver ført videre af Weekendavisen, B.T. og Berlingske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce