Annonce
Erhverv

Radio24syv ryger på museum

Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Efter lukningen vil Danmarks Tekniske Museum bevare genstande fra Radio24syv til fremtiden.

Siden 1. november har radiokanalen Radio24syv været historie, og nu ryger genstande fra kanalens studie på museum. Danmarks Teknisk Museum har besluttet at indsamle dele af den tidligere radiostation med henblik på at bevare dem.

Det fortæller museet i en pressemeddelelse.

Indtil videre er kronjuvelen i samlingen den mixerpult, som radiostationen benyttede, da første program gik i luften i 2011. Det var samme pult, der otte år senere 31. oktober blev benyttet til stationens sidste program.

Museet håber at gøre Radio24syv til dansk kulturarv.

- Radio24syv skriver sig ind i en lang stolt dansk radiohistorie, der strækker sig godt 100 år tilbage, siger museumsinspektør Jacob Thorek Jensen.

Ifølge museumsinspektøren er Radio24syv det seneste eksempel på en udvikling i dansk radio.

- Amatørradio dannede grundlaget for oprettelsen af, hvad der skulle blive til Danmarks Radio, i 1925. I slutningen af 1950’erne udfordrede piratradiostationen, Radio Mercur, den etablerede radio med deres fokus på ungdommen, siger han i pressemeddelelsen.

- Selv om stationen ikke overlevede, så blev P3 oprettet i 1963, som en ungdomskanal.

- Og på samme både har Radio24syv udfordret radiosektoren herhjemme med deres nytænkende og grænsebrydende tilgang.

Ud over mixeren har museet en optager, et af radiostationens ure samt manuskriptet fra stationens sidste udsendelse.

I første omgang kommer genstandene ikke i en udstilling. Men museet gemmer genstandene med henblik på, at genstandene en dag vil optræde i en udstilling om dansk radiohistorie.

Programmerne gemmes også digitalt. Dog ikke af museet - det bliver podcasttjenesten Podimo, der beholder de digitale arkiver.

Flere af de enkelte programmer fra Radio24syv bliver ført videre af Weekendavisen, B.T. og Berlingske.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad gemmer der sig mere

Vi danskere har gennem mange år været særdeles tilfredse med at se vort land stå blandt de øverste, når der laves lister over hvor lidt korruption og svindel, der foregår i landet. Ja, vi har brystet os af, at det stort set ikke forekommer - i hvert tilfælde ikke når vi sammenligner os med en række andre lande. Men smilet bliver noget anstrengt i denne tid, når vi præsenteres for den ene sag efter den anden, hvor det drejer sig om millioner, der er svindlet for i det offentlige. ja, vi har jo Britta-sagen, som afslørede en stor brist i sikkerheden og kontrollen, og hvor det var alt for let at hive alle de penge ud af systemet, som hun ønskede. Nu er vi så præsenteret for svindel i Forsvarets Ejendomstyrelse, hvor private leverandører for at få del i de store bestillinger i forsvaret har medvirket til, at ansatte har kunnet købe ind til privatboligen ved, at man betalte ekstra meget for de offentlige ydelser, og så kunne de ansatte bruge forskellen efter forgodtbefindende. Utroligt at sådan en åbenlys svindel har kunnet køre i årevis, når så mange har været involveret, og at der ikke er nogen, der har reageret tidligere, end det så skete nu. Nu er Dansk Folkeparti jo ikke en offentlig institution, men det er alligevel offentlige penge, der i forbindelse med Morten Messerschmidt og EU tilsyneladende også er svindlet med. Sagen er ikke afgjort endnu, så man skal vare sig med at dømme folk. Men det ser ikke godt ud for partiet ud fra det, der er kommet frem indtil nu. Så er det man spørger sig selv. Er der meget mere af den slags svindel i de store offentlige kasser? Er kontrollen for ringe, og tilliden for stor? Det kan ikke gå for hurtigt med at få kulegravet området, og om der ligger sig flere eksempler af disse millionsvindler liggende skjult. Den almindelige skatteyder kan ikke være tjent med, at pengene tilsyneladende kan fosse ud af systemet nogle steder, uden man får det for skattekroner, som vi betaler dem til. Her gælder ingen partifarve. Alle i Folketinget har kun den samme interesse. Det her skal bringes til ophør.

Annonce