Annonce
Struer

Radikale Peter Vestergaard sætter strøm på debatten: - Det næstbedste bare ikke godt nok

Peter Vestergaard (R) (t.v.) satte søndag  Kathrine Olldag, som er landistriktsordfører for Radikale Venstre, stævne på banegården i Struer for at få sine partifæller på Christiansborg til at blive ved med at presse på for at få eldrift på togstrækningen fra Vejle til Struer. Her ses de sammen med Josefine Schlosser, som er folketingskandidat for Radikale Venstre i  Struer-Lemvig kredsen, og Emma Vestergaard, som stiller op til byrådsvalget i Struer for Radikale Venstre i Struer Kommune Privatfoto
Radikale Peter Vestergaard presser på for at kunne bevare en direkte forbindelse med eltog hele vejen fra Nordvestjylland til København.

Struer: Radikale Venstres byrådsmedlem i Struer Kommune, Peter Vestergaard, fortsætter ufortrødent sin kamp for at få partiets forhandlere på Christiansborg til at insistere på en elektrificering af togstrækningen mellem Vejle og Struer.

- Det er som om de store partier helt har glemt, hvor vigtigt det er for hele Nordvestjylland, mener Peter Vestergaard.

- Det er jo ikke kun Struer, det går ud over, når vi som gammel stationsby og et tidligere knudepunkt for jernbanedriften i Midt- og Vestjylland, bliver koblet af. Det går også ud over Holstebro og Lemvig og Herning for den sags skyld, understreger han.

Annonce

Søndag havde Peter Vestergaard derfor inviteret Radikale Venstres landdistriktsordfører, Kathrine Olldag, til Struer for at præsentere hende for de nordvestjyske synspunkter i debatten.

- Hun lovede at tage det med, og jeg har også sendt mine opfordringer til både Andreas Steenberg som tidligere trafikordfører fra Radikale Venstre og den nuværende trafikordfører, Rasmus Helveg, fortæller Peter Vestergaard.

- Så de er klar over, at det er noget deres partifælle her i Struer Kommune går op i, siger han med et spinkelt håb om at kunne trænge igennem med sine budskaber.

Os der leverer strømmen

- Alle andre ser ud til at have affundet sig med, at vi kun får det næstbedste. Som det ser ud lige her og nu, vil vi få batteritog fra Nordvestjylland til Vejle. Men jeg mener ikke, vi bare skal affinde os med en nødløsning, understreger han.


Det er som om de store partier helt har glemt, hvor vigtigt det er for hele Nordvestjylland.

Peter Vestergaard (R), byrådsmedlem for Radikale Venstre, Struer


- Vi skal da blive ved med at kæmpe for en løsning, så vi kan bevare en direkte forbindelse til København. Med batteritog på strækningen ned over Midt- og Vestjylland, vil både ældre og handicappede skulle have hjælp til at togskiftet i Vejle. Det kan vi ikke byde dem, mener Peter Vestergaard.

- Nordvestjylland er jo også storleverandør af den grønne strøm fra vindmøllerne. Strøm, der skal bruges til driften af eltog, og så vil de store partier blokere for, at vi selv får glæde af dem. Vi bliver nødt til at presse på for at få dem til at indse, at det kun ville være rimeligt at ændre kurs og få en elektrificering af jernbanen fra Vejle til Struer med i det forlig, som formentlig vil blive indgået på Christiansborg i løbet af de kommende par uger eller tre, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce