Annonce
Struer

Radikale kræver 'super-landevej' mellem Struer og Holstebro

Her skal være en ny, super-vej. I hvert fald, hvis det står til Radikale Venstre. Arkivfoto: Morten Stricker
Med det lokale byrådsmedlem Peter Vestergaard i spidsen går Radikale Venstre nu til kamp for en såkaldt "super-landevej" fra Struer til motorvejen ved Holstebro.

Struer: Ordene "kræver" og "vil have" bliver brugt flittigt i en pressemeddelelse fra Radikale Venstre, som torsdag morgen tikkede ind.

Grundlæggende er budskabet, at partiet kræver en super-landevej, som det bliver kaldt.

Peter Vestergaard, der er byrådsmedlem i Struer for Radikale Venstre, vil have denne vej for at kunne forbinde Struer til motorvejsnettet ved Holstebro.

Annonce


Pendlere til og fra byen spilder tid i trafikken hver eneste uge, og det går også ud over vores virksomheders evne til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

Peter Vestergaard (R), byrådsmedlem, Struer


Dette står han ifølge meddelelsen ikke alene om. Der er støtte at hente hos partifællerne på Christiansborg.

Her vil Kathrine Olldag, der er landdistriktsordfører for Radikale Venstre, tage forslaget med til de kommende infrastrukturforhandlinger, der forventes at starte senere på foråret.

- Struer har i alt for lang tid manglet en ordentlig forbindelse til motorvejsnettet, siger Peter Vestergaard ifølge pressemeddelelsen og videre:

- Pendlere til og fra byen spilder tid i trafikken hver eneste uge, og det går også ud over vores virksomheders evne til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft.

2+1 er lig med super

Super-landevejen vil kort sagt være en effektiv måde at sænke transporttiden fra Struer til omverdenen ifølge Peter Vestergaard:

- Der kan være nogle tekniske udfordringer, eksempelvis med indfaldsvejene fra Vejrum og Hjerm, men hvis vi kan løse dem, kan en super-landevej blive en kæmpe gevinst for Struer, mener han.

Peter Vestergaard (R) vil være manden i spidsen for kampen for en super-landevej mellem Struer og Holstebro. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Og hvad er så egentlig en "super-landevej"?

Jo, i radikal terminologi er det, det samme som en 2+1 vej.

Altså en vejtype, hvor det er tilladt at køre 100 kilometer i timen, og hvor der skiftevis er en eller to kørebaner i en given retning.

- Struer mangler ganske enkelt en god forbindelse til motorvejsnettet, og det er en hæmsko for Struers erhvervsliv, siger landdistriktsordfører Kathrine Olldag:

- Det skal vi rette op på, og jeg bakker sammen med den radikale folketingsgruppe derfor fuldt op om Peters ønske om en super-landevej til Struer.

Radikale Venstre ønsker, at finansieringen indgår i den samlede finansiering til forhandlingerne om grøn mobilitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Struer

Spa-brand var kortslutning

Annonce