Annonce
Navne

Radikal kandidat mener, at børn og unge er en overset ressource i kommunen

Liv Kühnel stiller op for Radikale Venstre. Pressefoto
Liv Kühnel, 19, stiller op til byrådet for at gøre kultur til mere end et tomt slogan. Det skriver Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Holstebro: Der er meget at hente for Holstebro Kommune, hvis politikerne tør se børn og unge som en ressource i stedet som en af de tunge udgiftsposter på budgettet.

Det mener 19-årige Liv Kühnel, der pt. er den yngste kandidat på Radikale Venstres liste til kommunalvalget den 16. november og netop valgt som listens nummer tre.

Liv Kühnel er selv vokset op som barn og ung i kommunen og kan se et stort potentiale i at udnytte unges ressourcer til at skabe udvikling i kommunen, skriver Radikale Venstre i en pressemeddelelse.

Annonce


Hun forestiller sig et bredt ungdomshus, hvor både børn og unge får medindflydelse og på den måde oplever at demokrati giver mening og ikke blot er for voksne med stemmeret.


- Hvis vi lytter til børn og unge og støtter op om deres idéer, er der meget, der giver sig selv. For eksempel er Subhuset et fantastisk sted skabt og drevet af unge. Men tilbuddet rummer selvfølgelig ikke alle unge, og mange ender i et tomrum efter 9. klasse, siger Liv Kühnel og tilføjer, at ensomheden blandt unge er langt større, end man kan se med det blotte øje.

Hun forestiller sig et bredt ungdomshus, hvor både børn og unge får medindflydelse og på den måde oplever at demokrati giver mening og ikke blot er for voksne med stemmeret.

- Jeg er stolt af at bo i en kommune, der har kulturen til forskel. Nu skal vi bare ud at vise, at kultur er meget mere end et slogan. Det er ikke noget, vi køber os til, men noget vi skaber med hinanden. På kryds og tværs af køn, alder, etnicitet og interesser, siger Liv Kühnel.

Liv Kühnel flyttede med sin familie fra Viborg til Holstebro for 11 år siden, og har både gået på friskole, folkeskole og gymnasium i Holstebro. På gymnasiet var hun forkvinde for elevrådet og er stadig elevernes repræsentant i skolens pædagogiske udvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce