Annonce
Sport

Rørt Murray efter sejr: Det har været nogle ekstremt svære år

John Thys/Ritzau Scanpix
Kort efter nytår var Murrays karriere truet af skader. Søndag vandt han sin første ATP-turnering siden 2017.

Med sin første ATP-turneringssejr siden 2017 viste den tidligere verdensetter Andy Murray søndag, at han stadig kan gøre sig gældende blandt de bedste tennisherrer.

I finalen af European Open i Antwerpen vandt den 32-årige skotte 3-6, 6-4, 6-4 over Stanislas Wawrinka.

Og selv om turneringen ikke rangerer blandt de fineste, var det mere end Murray selv havde regnet med efter at være kommet tilbage fra en karrieretruende hofteskade.

- De sidste par år har været ekstremt svære, sagde Murray, der efter kampen var tæt på tårer, ifølge sportsmediet Tennis.

- Både Stan og jeg har været igennem en masse skadesproblemer de seneste par år. Det er fantastisk at være tilbage i en finale mod ham på denne måde. Jeg synes, at det var en fantastisk kamp.

Murray var dog i store problemer i kampen, hvor Wawrinka særligt i første halvdel fandt de benhårde vinderslag frem, der fortsat gør ham til en af de farligste spillere på touren.

Men skotten, som inden turneringen lå nummer 243 på verdensranglisten, hang i og vandt alligevel det andet sæt.

- Det tredje sæt blev ekstremt tæt igen. Jeg forventede slet ikke at være i denne position overhovedet, så jeg er meget glad, sagde Murray efter sejren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Med titlen blev han ifølge AFP den lavest rangerede vinder af en ATP-turnering siden Pablo Andujar vandt Marrakech Open i 2018.

I begyndelsen af 2019 regnede mange med et karrierestop for Murray.

Men efter at have fået indsat en metalhofte har den tredobbelte grand slam-vinder gradvist arbejdet sig tilbage - først med doubleturneringer og dernæst med singleturneringer.

Nu skal han hjem at se sin kone, Kim Sears, der er gravid med parrets tredje barn, fortæller Murray. Men ikke for længe, understreger han.

- Når jeg har været hjemme de seneste år, så er min familie blevet større. Så jeg er nødt til at holde mig i gang på touren, så det ikke kommer ud af kontrol.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Fejl i årstallene

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Lemvig

13-årig ramt af lastbil

Annonce