Annonce
Navne

Røde Romario fik det optimale ud af talentet

Erik Bo Andersen (til højre) blev topscorer i Superligaen, da AaB vandt sit første DM-guld i sæsonen 1994/95. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Erik Bo Andersen, der 14. november fylder 50 år, var intet boldgeni, men blev en notorisk målsluger. I 1995 blev han superligatopscorer og førte AaB til guld.
Annonce

50: Man fornærmer ham næppe ved at sige, at han ikke var udstyret med verdens bedste teknik, men Erik Bo Andersen, der lørdag den 14. november fylder 50 år, vidste bedre end de fleste, hvor målet stod.

Det sidste nød særligt AaB godt af, da Andersen som ung fik sit gennembrud hos det nordjyske fodboldflagskib og scorede mål på samlebånd særligt i perioden fra 1993 til 1996. 50 superligamål sendte han i kassen for AaB i sin første tid i klubben, og det kulminerede i sæsonen 1994/95, hvor AaB blev dansk mester for første gang, og Andersen blev ligaens topscorer med 24 mål.

Det gav ham tilnavnet "Den Røde Romario" med henvisning til Andersens hårfarve og brasilianeren, der på samme tidspunkt scorede flittigt for FC Barcelona. De mange mål banede Andersens vej til A-landsholdet. Han fik seks kampe på holdet og deltog ved EM i 1996, men han nåede aldrig at score for landsholdet.


Efter karrierestoppet bevægede Andersen sig ind i politik, og i 2005 blev han ved kommunalvalget valgt ind i byrådet i Randers Kommune for Venstre.


Også ude i Europa blev der lagt mærke til Andersen, og i 1996 blev et skifte til den skotske storklub Rangers en realitet. Han formåede dog aldrig at bide sig fast i startopstillingen, selv om det blev til 15 mål i den første sæson. Det blev heller ikke til flere, og i 1997 blev OB's hans arbejdsgiver for en enkelt sæson. Siden var Andersen forbi tyske Duisburg, Vejle og norske Odd Grenland, inden det hele sluttede, hvor det startede, nemlig i AaB i 2003.

Efter karrierestoppet bevægede Andersen sig ind i politik, og i 2005 blev han ved kommunalvalget valgt ind i byrådet i Randers Kommune for Venstre. Fodbolden slap han ikke helt, og han blev træner i Randers-klubben Dronningborg Boldklub, hvor han i sin tid spillede ungdomsfodbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Holstebro

Thomas Danielsen efter samråd om minkgrave: Ministeren brugte tiden på at fralægge sig ansvar

Annonce