Annonce
Struer

Røde ører blandt politikere: Glemte at sende høre-besparelse i høring

Formanden for sundhedsudvalget i Struer Kommune, Anna Marie Brix Poulsen, erkender, at det var en fejl at spare på høreomsorgen, uden at sende forslaget i høring i både ældrerådet og handicaprådet. Arkivfoto: Colourbox

Struer Kommune bliver nødt til at trække allerede vedtagne besparelser på service for hørehæmmede tilbage, fordi forslaget ikke havde været i høring.

Annonce

Struer: Det vælter ind med kritik fra handicap-organisationerne - og nu står det klart, at det var en fejl, da sundhedsudvalget besluttede at droppe den kommunale service for hørehæmmede.

Udvalgsformand Anna Marie Brix Poulsen (DF) erkender, at det gik for hurtigt, da udvalget godkendte en besparelse på den såkaldte høreomsorg, hvor hørehæmmede kan få hjælp, når deres høreapparat volder kvaler.

- Det var en svipser, siger Anna Marie Brix Poulsen til Dagbladet.

- Vi har lavet en klokkeklar fejl. Vi har ikke sendt forslaget i høring, og det siger loven, at vi skal. Så har vi ikke behandlet tingene korrekt. Ingen af os har set, og det er jeg ked af, siger Anna Marie Brix Poulsen, der erkender, at der reelt er tale om en forringelse af kommunes service, hvis besparelsen ender med at blive gennemført, sådan som det blev besluttet i november.

Vi har lavet en klokkeklar fejl. Vi har ikke sendt forslaget i høring, og det siger loven, at vi skal.Anna Marie Brix Poulsen (DF), formand for sundhedsudvalget, Struer Kommune.

Annonce

"Urimelig besparelse"

Indtil videre er besparelsen annulleret, og sagen ryger direkte tilbage til sundhedsudvalget til fornyet behandling i det nye år.

I mellemtiden er spareforslaget sendt i høring hos de lokale interesseorganisationer, Ældrerådet og Handicaprådet.

Grethe Hestbech (SF) lægger ikke fingrene imellem i sin kritik af spareplanen.

- Jeg synes, det er en urimelig besparelse, og det er forkert at vedtage sådan et forslag, når det ikke har været i høring, siger Grethe Hestbech.

Hun kalder besparelsen "absurd" i lyset af, at byrådet netop har vedtaget en værdighedspolitik for Struer Kommune:

- Man snakker om værdighed - men det er ikke særligt værdigt, hvis man ikke kan få hjælp, når man har brug for det, siger Grethe Hestbech.

Annonce

Tilbud udhulet

- Nedsat hørelse er et meget større handicap, end man regner med. Og der er ingen garanti for, at for eksempel en hjemmehjælper kan løse et problem med et høreapparat, siger Grethe Hestbech.

Samtidig henviser Grethe Hestbech til, at der allerede tidligere er blevet sparet på høreomsorg, og det har udhulet tilbudet.

- Og nu sparer man det sidste væk, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce