Struer

Ræs på vejen mellem Asp og Vejrumstad

Kim Boisen fra Broager og Louise Christiansen fra Middelfart var igen i år de hurtigste under den danske rallyelites testkørsel på landevejen mellem Asp og Vejrumstad. Foto: Jørn Mørup, SOMS
Den hurtigste gennemførte med en gennemsnitsfart på 120 kilometer i timen.

Struer: Alle de bedste danske rallyhold fik i lørdags testet både bilerne og den aktuelle dagsform i svingene på vejen mellem Asp og Vejrumstad, hvor lodsejerne havde givet tilladelse til en testkørsel, efter at bilerne var gjort klar til start på værkstedet hos Dahl Biler på Fælledvej inde i Struer.

Alt i alt var der 28 rallybiler fra både Jylland og Fyn til start på den 4,7 kilometer lange strækning, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally, og selv om det var en krævende prøve med to opsatte chikaner kunne den hurtigste af bilerne gennemføre med en gennemsnitshastighed på 120 km/t.

En enkelt deltager kom med for høj hastighed ind i en chikane og ramte forhindringen, men uden at der skete større skader, og han kunne uden problemer fortsætte og gennemføre prøven som alle de øvrige, der fik sat sig selv under maksimalt pres under lørdagens testkørsel.

Alt sammen uden at være i risiko for at møde modkørende trafik eller andre uforudsete forhindringer.

- Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværnspolitiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter, fortæller formanden for Struer & Omegns Motor Sport, Jørn Mørup dagen efter arrangementet.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven. Nogle nåede at gennemføre turen mere end ti gange, og de hurtigste på dagen var igen i år sønderjyske Kim Boisen fra Broager og Louise Christiansen fra Middelfart, som deltog i en BMW M1. Næsthurtigste var Martin Johansen og Finn Thomsen fra Vejen og Varde i en Mitsubishi Lancer Evo 9.

Struer & Omegns Motor Sport havde som arrangører kun et enkelt mandskab til start, da Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2 og kørte tider i den bedste halvdel af de 28 mandskaber.

Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværnspolitiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter.

Jørn Mørup, formand for Struer & Omegns Motor Sport

Classic Day på søndag

Næste åbne arrangement, hvor Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører er allerede i næste weekend, når klubben på søndag går sammen med motorklubben i Lemvig om at afvikle et begynder-arrangement for folk med såkaldte klassiske biler, typisk biler, der er mere end 25 år gamle.

Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne "Classic Day", hvor motorklubber over hele landet indbyder til at prøve det klassiske pålidelighedsløb. Classic Day starter hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej i Struer søndag klokken 12.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce