Struer

Ræs på vejen mellem Asp og Vejrumstad

Kim Boisen fra Broager og Louise Christiansen fra Middelfart var igen i år de hurtigste under den danske rallyelites testkørsel på landevejen mellem Asp og Vejrumstad. Foto: Jørn Mørup, SOMS
Den hurtigste gennemførte med en gennemsnitsfart på 120 kilometer i timen.

Struer: Alle de bedste danske rallyhold fik i lørdags testet både bilerne og den aktuelle dagsform i svingene på vejen mellem Asp og Vejrumstad, hvor lodsejerne havde givet tilladelse til en testkørsel, efter at bilerne var gjort klar til start på værkstedet hos Dahl Biler på Fælledvej inde i Struer.

Alt i alt var der 28 rallybiler fra både Jylland og Fyn til start på den 4,7 kilometer lange strækning, der var afspærret for alt andet trafik, mens der blev kørt rally, og selv om det var en krævende prøve med to opsatte chikaner kunne den hurtigste af bilerne gennemføre med en gennemsnitshastighed på 120 km/t.

En enkelt deltager kom med for høj hastighed ind i en chikane og ramte forhindringen, men uden at der skete større skader, og han kunne uden problemer fortsætte og gennemføre prøven som alle de øvrige, der fik sat sig selv under maksimalt pres under lørdagens testkørsel.

Alt sammen uden at være i risiko for at møde modkørende trafik eller andre uforudsete forhindringer.

- Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværnspolitiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter, fortæller formanden for Struer & Omegns Motor Sport, Jørn Mørup dagen efter arrangementet.

Deltagerne bestemte selv hvor mange gange, man ville gennemkøre prøven. Nogle nåede at gennemføre turen mere end ti gange, og de hurtigste på dagen var igen i år sønderjyske Kim Boisen fra Broager og Louise Christiansen fra Middelfart, som deltog i en BMW M1. Næsthurtigste var Martin Johansen og Finn Thomsen fra Vejen og Varde i en Mitsubishi Lancer Evo 9.

Struer & Omegns Motor Sport havde som arrangører kun et enkelt mandskab til start, da Jens Chr. Pilgaard og Carsten Bjerregaard var til start i en Ford Fiesta R2 og kørte tider i den bedste halvdel af de 28 mandskaber.

Vi skylder en stor tak til de mange officials fra først og fremmest motorklubberne i Struer, Lemvig, Holstebro og Mors samt Hjemmeværnspolitiet, der sørgede for at afspærre for alle andre trafikanter.

Jørn Mørup, formand for Struer & Omegns Motor Sport

Classic Day på søndag

Næste åbne arrangement, hvor Struer & Omegns Motor Sport står som arrangører er allerede i næste weekend, når klubben på søndag går sammen med motorklubben i Lemvig om at afvikle et begynder-arrangement for folk med såkaldte klassiske biler, typisk biler, der er mere end 25 år gamle.

Arrangementet er en del af en landsdækkende kampagne "Classic Day", hvor motorklubber over hele landet indbyder til at prøve det klassiske pålidelighedsløb. Classic Day starter hos Nordvestjysk Autogalleri på Industrivej i Struer søndag klokken 12.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Det begyndte med en operation og en idé: Familievirksomhed tredobler overskuddet

Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

Mærkedage For abonnenter

Restauratøren fik sig en strandbar i fødselsdagsgave

112

Advarer mod gastyve

112

Taget to gange på to timer på samme vej

Erhverv

Huskøbere søger væk fra de større byer

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Holstebro

80-årig dame fra Holstebro mistede livet: Usikret overkørsel får stor del af skylden for dødsulykke

Sport

Satser på 2020: Criterium Holstebro er sat i bero

Annonce