Annonce
Holstebro

Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, de selv har indgået

- Vi hører altid om mennesket i centrum, om værdighed. Jeg synes mere, det lyder som en regnearksøvelse, siger medlem af Ældrerådet, Arne Nielsen. Foto: Lars Johannesen.
Hverken Ældrerådet eller FOA kan forstå, at det kan komme bag på kommunen, at det vil koste penge at øge antallet af SOSU-elever.
Annonce

Holstebro: Der er ikke behov for afskedigelser i ældreplejen. Der er behov for det stik modsatte, mener både FOA og Ældrerådet.

Begge parter kritiserer nu i stærke vendinger Holstebro Kommune for at fremlægge en plan, der risikerer at komme til at koste fastansatte jobbet på bekostning af flere SOSU-elever, fordi SOSU-uddannelsen skal optage flere elever.

- Jeg blev ærlig talt chokeret, da jeg læste om det. Råt for usødet, så truer de jo med at fyre personale på grund af en aftale, som de selv har indgået, siger Tanja Nielsen, der er sektorformand i FOA Holstebro.

Hun peger på, at kommunen via KL selv har været med til at lave dimensioneringsaftalen om øget optag - og dermed også flere SOSU-elever:

- I dag står vi i en situation, hvor der er rekrutteringsvanskeligheder, og hvor vi aldrig har haft så mange ufaglærte ansatte. Hvis vi skal løse fremtidens udfordring på ældreområdet, skal mange flere vælge en SOSU-uddannelse. Man løser ikke problemerne og udfordringerne ved at gå ud og fyre 18 fuldtidsstillinger, der i realiteten svarer til omkring 25 til 30 medarbejdere, da mange er deltidsansatte, siger Tanja Nielsen.


"Vi har set nogle grelle eksempler i ældreplejen på det seneste. Hvordan skal vejledningen og uddannelsen af eleverne blive god og bedre, hvis der er færre fastansatte"

Arne Nielsen, medlem af Ældrerådet


Annonce

Regnearks-øvelse

Ældrerådet er også forbløffet:

- Vi hører altid om mennesket i centrum, om værdighed. Jeg synes mere, det lyder som en regnearksøvelse, siger medlem af Ældrerådet, Arne Nielsen, der vil have Ældrerådet til at diskutere sagen på et møde i dag.

- Det er ikke noget, som vi er blevet orienteret om, selv om vi egentlig skal høres. Vi har set nogle grelle eksempler i ældreplejen på det seneste. Hvordan skal vejledningen og uddannelsen af eleverne blive god og bedre, hvis der er færre fastansatte, siger Arne Nielsen.

Hvor pengene skal findes, vil han ikke blande sig i:

- Vi skal varetage de ældres interesser. Og det her er ikke i de ældres interesse. Vi er meget positive overfor, at der skal optages flere elever og uddannes mere personale. Men det er et skidt signal, at man vil bytte elever ud for fastansatte, siger Arne Nielsen.

Social- og Sundhedsudvalget diskuterer sagen i dag på et møde.

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Annonce