Annonce
Sport

Quintana triumferer i Vueltaen i Astana-fiasko

Christian Hartmann/Reuters
Nairo Quintana vandt 2. etape i Vueltaen, hvor skidt Astana-kørsel kostede førertrøjen til Miguel Ángel López.

Mens sprinterne traditionelt kommer til fadet på de første etaper i Tour de France, har arrangørerne af Vuelta a España det med at blande etapeposen lidt mere.

I år er ingen undtagelse, og efter lørdagens holdtidskørsel som indledning endte søndagens 2. etape med en sejr til Nairo Quintana og et hidsigt klassementslag efter næsten 200 godt kuperede kilometer.

Sejrherrerne fra lørdag, Astana, leverede en skidt indsats, og det betød, at holdkaptajn Miguel Ángel López mistede både førertrøjen og tid til flere klassementrivaler.

Quintana vandt foran Nicolas Roche, som er ny mand i førertrøjen, og Primoz Roglic. Sidstnævnte fik dermed oprejsning og hentet en del tid tilbage efter styrtet på holdtidskørslen.

De tunge sprintere blev smidt på en kategori-2-stigning 28 kilometer fra mål.

Tre kilometer med en gennemsnitlig stigning på ni procent var alt for meget for de hurtige folk, som led både i højden og varmen.

Til gengæld blev det affyringsrampe til et stort udskilningsløb blandt favoritterne, hvor flere blev sat og led voldsomt.

Jakob Fuglsang kunne heller ikke sidde med de forreste, hvor de helt tunge klassementfolk som Primoz Roglic, Fabio Aru, Alejandro Valverde, Rigoberto Urán og Nairo Quintana spillede offensivt ud på de sidste 20 kilometer.

Det blev kostbart for Astana, for hverken Fuglsang eller de øvrige folk på holdet kom med de forreste over, og det isolerede Miguel Ángel López i førertrøjen.

Hans sårbarhed udnyttede flere af de ovennævnte folk til at stikke af, og López var tvunget til selv at trække forfølgergruppen og bruge mange kræfter på at mindske tidstabet på etapen.

Roglic, Aru, Urán og Quintana slap væk sammen med Nicolas Roche og Mikel Nieve, og det var mellem dem, etapevinderen skulle findes - og den nye indehaver af førertrøjen.

Med tre kilometer igen udnyttede Quintana lidt tvivl i frontgruppen til at slippe væk, og han trådte etapesejren hjem med fem sekunder ned til sine følgesvende, hvor Roche kørte sig til samlet føring.

37 sekunder efter Quintana kom gruppen med López og andre store navne i mål.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce