Annonce
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Camilla Pytlick, som her er fotograferet i en træningskamp inden sæsonen, fik sat et positivt aftryk på pokalkampen mod Skanderborg. Foto: Morten Dueholm
Der skulle forlænget spilletid til, da TTH Holstebro onsdag aften spillede sig i pokalkvartfinalen efter en dramatisk kamp mod Skanderborg.

Skanderborg: Sikke en indledning på sæsonen.

TTH Holstebro måtte på overarbejde mod Skanderborg, men efter den forlængede spilletid var det spillerne fra TTH, som kunne omfavne hinanden og hoppe i ren eufori.

Forud var gået en kamp, hvor det i begyndelsen så ud til, at TTH Holstebro skulle køre opgøret sikkert hjem, men hvor værterne fra Skanderborg i den grad bed fra sig senere i opgøret.

Et tæt og intenst opgør i den meget kompakte Morten Børup Hallen, som i dagens anledning var rammen, da Skanderborgs normale hjemmebane er ramt af en vandskade.

TTH-træner Pether Krautmeyer var også godt og grundig fugtig efter opgøret, for kampen havde krævet både sved og mental styrke for den svenske cheftræner, som var nødt til at skifte trøje efter opgøret.

- Jeg blev en hel del ældre i løbet af kampen. Jeg havde på fornemmelsen, at det ville ske. Vi har spillet så fint i opstarten, men i denne kamp følte jeg ikke, at vi helt holdt os til vores plan, og vi blev for stresset, siger Pether Krautmeyer, som dog var glad for den mentale styrke, holdet viste med de mange skiftende føringer, og som samtidig roste Skanderborg for deres indsats.

Kampen i tal

Skanderborg Håndbold – TTH Holstebro 26-27 (9-9)

Santander Cup, ottendedelsfinalen.

Stillinger undervejs: 2-1, 2-4, 3-6, 5-7, 7-8, 9-9, 12-12, 14-14, 17-16, 19-17, 21-21, 23-23, 24-25, 26-26, 26-27.

Skanderborg Håndbold: Anna B. Wierzba 5, Sofia Deen 5, Celine Holst 3, Stine Holm 3, Stine Kristensen 2, Sarah Stougaard 2, Christina Haahr 2, Stine Baun 2, Sofie Alnor 1, Sidsel Mejlvang 1.

TTH Holstebro: Camilla Pytlick 9, Laura Jensen 6, Nikoline Lundgreen 4, Kaja Kamp 3, Mathilde Hylleberg 2, Emilie Bastrup Bertelsen 2, Maria Mose Vestergaard 1.

Flot debut

En anden ting, som Pether Krautmeyer kan være glad for, er den præstation, som Camilla Pytlick leverede.

Den nytilkomne bagspiller viste det nødvendige gåpåmod og drive. Hun sluttede kampen af som kampens spiller med nogle flotte oplæg og med ni mål på bundlinjen, heraf en del på straffe. Sammen med Laura Jensen og Kaja Kamp var hun blandt de største trusler mod Skanderborg-forsvaret.

- Vi havde mange nerver, som der lige skulle spilles af. Det var første kamp, der gælder noget, og vi skulle lige ind i kampen. Vi fik en fin start, men så holder vi os ikke til de ting, vi havde aftalt, som vi ellers har gjort i opstarten, siger Camilla Pytlick.

Pytlick var glad for sin præstation, men hun var i særdeleshed tilfreds med det, hele holdet viste.

- Her til aften havde jeg måske lidt tur i den, men i de andre kampe kan det være, en anden har det. Jeg synes, at alle bød ind med det, de skulle, siger Camilla Pytlick.

Svært gensyn

En anden af de nye bagspillere er Trine Knudsen. Hun kom til TTH Holstebro inden denne sæson efter at have spillet det meste af sin karriere i Skanderborg, og hun havde ret svært ved at få tur i den, og det lagde hun heller ikke skjul på efter opgøret.

- Jeg tror aldrig, at jeg har spillet så anonym en kamp. Det var meget specielt for mig at møde Skanderborg, og jeg kender jo nærmest alle deres spillere. De kendte også mig, og deres stregspiller råbte til de andre, hvad jeg ville gøre, hver gang jeg gik mod mål, siger Trine Knudsen, som var fuldt ud bevidst omkring, at hun aldrig fik fundet det rigtige spændingsniveau.

Derfor var det også en lettelse, at det blev til avancement i pokalturneringen, så TTH Holstebro nu skal spille pokalkvartfinale, og kun er én kamp fra Final-4.

- Det er rart at være i gang, og der er tro på tingene. Vi er et hold, som bare kører på, selvom vi har nogle perioder, hvor vi brænder for meget, siger Trine Knudsen.

Næste opgave for TTH Holstebro er på torsdag, hvor holdet på hjemmebane møder EH Aalborg i sæsonens første ligakamp.

Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

De første nordvestjyske reaktioner på V-formandsskifte: Inger er det rette valg

Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Leder For abonnenter

Debatniveauet er simpelthen for lavt

Nogle gange er der behov for rabiate og grænsesøgende udtalelser for at få en debat sat i perspektiv. Overdrivelse, karikerede holdninger og provokationer kan lokke ligesindede og modstandere frem og tjener derfor et formål. Og hvis de holder sig inden for lovens rammer, kan vi såmænd også lægge spalteplads til dem. Både i form af redaktionelt behandlede emner, i læserbreve og i kommentarer til vores indhold på nettet. Men der er grænser. Torsdag bragte vi et læserbrev, hvori Jens Kristian Noe fra Holstebro gik helt til grænsen i ulvedebatten. Holdningerne i indlægget står han næppe alene med, men det provokerende budskab affødte primært reaktioner fra folk med den modsatte holdning. Her taler vi om den yderst forsimplede diskussion om "for eller imod ulven". Den diskussion, hvor nuancerede mennesker for længst er stået af, og kun de mindst kompromissøgende står tilbage i hver sin skyttegrav og råber ukvemsord. En absolut værdiløs diskussion. Af den årsag valgte vi at lukke for kommentarer til indlægget på nettet. Det sker sjældent. For vi vil om nogen gerne facilitere en saglig debat om ulven og det skel, den har skabt mellem mennesker efter sin genkomst til vores område. Men vi må ærligt erkende, at netop den debat er svær at være ordstyrer for. Det afholder os naturligvis ikke fra at skrive om ulven og de følelser, der er forbundet med den. Men ingen skal et øjeblik tro, at vi er glade for den interesse vores indhold får alene på baggrund af usaglige kommentarer. Vi vil meget hellere den positive dialog. Og det gælder ikke kun ulven. Så sent som torsdag fik jeg en henvendelse fra en læser, der var utilfreds med, at vi havde optaget et læserbrev om et andet harskt emne. Han opsagde sit abonnement på den baggrund. Vi bringer disse indlæg, fordi de findes og fordi de reflekterer det samfund, vi befinder os i. Men vi er også vidende om, at det ofte er de mest rabiate, der tyer til at sende et læserbrev. Det vil vi gerne lave om på. Derfor skal opfordringen herfra lyde: Send et læserbrev og vis os alle, at debatterne er meget mere nuancerede.

Annonce