Annonce
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Camilla Pytlick, som her er fotograferet i en træningskamp inden sæsonen, fik sat et positivt aftryk på pokalkampen mod Skanderborg. Foto: Morten Dueholm
Der skulle forlænget spilletid til, da TTH Holstebro onsdag aften spillede sig i pokalkvartfinalen efter en dramatisk kamp mod Skanderborg.

Skanderborg: Sikke en indledning på sæsonen.

TTH Holstebro måtte på overarbejde mod Skanderborg, men efter den forlængede spilletid var det spillerne fra TTH, som kunne omfavne hinanden og hoppe i ren eufori.

Forud var gået en kamp, hvor det i begyndelsen så ud til, at TTH Holstebro skulle køre opgøret sikkert hjem, men hvor værterne fra Skanderborg i den grad bed fra sig senere i opgøret.

Et tæt og intenst opgør i den meget kompakte Morten Børup Hallen, som i dagens anledning var rammen, da Skanderborgs normale hjemmebane er ramt af en vandskade.

TTH-træner Pether Krautmeyer var også godt og grundig fugtig efter opgøret, for kampen havde krævet både sved og mental styrke for den svenske cheftræner, som var nødt til at skifte trøje efter opgøret.

- Jeg blev en hel del ældre i løbet af kampen. Jeg havde på fornemmelsen, at det ville ske. Vi har spillet så fint i opstarten, men i denne kamp følte jeg ikke, at vi helt holdt os til vores plan, og vi blev for stresset, siger Pether Krautmeyer, som dog var glad for den mentale styrke, holdet viste med de mange skiftende føringer, og som samtidig roste Skanderborg for deres indsats.

Annonce

Kampen i tal

Skanderborg Håndbold – TTH Holstebro 26-27 (9-9)

Santander Cup, ottendedelsfinalen.

Stillinger undervejs: 2-1, 2-4, 3-6, 5-7, 7-8, 9-9, 12-12, 14-14, 17-16, 19-17, 21-21, 23-23, 24-25, 26-26, 26-27.

Skanderborg Håndbold: Anna B. Wierzba 5, Sofia Deen 5, Celine Holst 3, Stine Holm 3, Stine Kristensen 2, Sarah Stougaard 2, Christina Haahr 2, Stine Baun 2, Sofie Alnor 1, Sidsel Mejlvang 1.

TTH Holstebro: Camilla Pytlick 9, Laura Jensen 6, Nikoline Lundgreen 4, Kaja Kamp 3, Mathilde Hylleberg 2, Emilie Bastrup Bertelsen 2, Maria Mose Vestergaard 1.

Flot debut

En anden ting, som Pether Krautmeyer kan være glad for, er den præstation, som Camilla Pytlick leverede.

Den nytilkomne bagspiller viste det nødvendige gåpåmod og drive. Hun sluttede kampen af som kampens spiller med nogle flotte oplæg og med ni mål på bundlinjen, heraf en del på straffe. Sammen med Laura Jensen og Kaja Kamp var hun blandt de største trusler mod Skanderborg-forsvaret.

- Vi havde mange nerver, som der lige skulle spilles af. Det var første kamp, der gælder noget, og vi skulle lige ind i kampen. Vi fik en fin start, men så holder vi os ikke til de ting, vi havde aftalt, som vi ellers har gjort i opstarten, siger Camilla Pytlick.

Pytlick var glad for sin præstation, men hun var i særdeleshed tilfreds med det, hele holdet viste.

- Her til aften havde jeg måske lidt tur i den, men i de andre kampe kan det være, en anden har det. Jeg synes, at alle bød ind med det, de skulle, siger Camilla Pytlick.

Svært gensyn

En anden af de nye bagspillere er Trine Knudsen. Hun kom til TTH Holstebro inden denne sæson efter at have spillet det meste af sin karriere i Skanderborg, og hun havde ret svært ved at få tur i den, og det lagde hun heller ikke skjul på efter opgøret.

- Jeg tror aldrig, at jeg har spillet så anonym en kamp. Det var meget specielt for mig at møde Skanderborg, og jeg kender jo nærmest alle deres spillere. De kendte også mig, og deres stregspiller råbte til de andre, hvad jeg ville gøre, hver gang jeg gik mod mål, siger Trine Knudsen, som var fuldt ud bevidst omkring, at hun aldrig fik fundet det rigtige spændingsniveau.

Derfor var det også en lettelse, at det blev til avancement i pokalturneringen, så TTH Holstebro nu skal spille pokalkvartfinale, og kun er én kamp fra Final-4.

- Det er rart at være i gang, og der er tro på tingene. Vi er et hold, som bare kører på, selvom vi har nogle perioder, hvor vi brænder for meget, siger Trine Knudsen.

Næste opgave for TTH Holstebro er på torsdag, hvor holdet på hjemmebane møder EH Aalborg i sæsonens første ligakamp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce