Annonce
forside

Psykisk syg tiltalt for at angribe kærestepar med økse

Efter et økseangreb på et ungt par i Birkerød indledte politiet en sand menneskejagt på gerningsmanden, blandt andet i Bistrup Hegn. Den formodede gerningsmand blev dog først anholdt to dage efter angrebet i en pornoklub i København. Ifølge politiet havde han i mellemtiden begået bankrøveri i Ringsted. Torsdag indledes sagen mod en 30-årig psykisk syg mand ved Retten i Lyngby.

En 30-årig mand, der er tiltalt for et økseangreb i Birkerød, kræves anbragt på psykiatrisk afdeling.

En ellers ganske almindelig tur til tanken udviklede sig den 17. februar sidste år til et sandt mareridt for et ungt par.

Ved Circle K-tankstationen i Birkerød blev de overfaldet af en mand, der huggede løs på dem med en økse. De kæmpede imod overfaldsmanden og overlevede begge mødet med ham.

Men den 19-årige kvinde fik kraniebrud og store flænger i baghovedet, i halsen og i ryggen. Hendes jævnaldrende kæreste fik en flænge i ryggen og sår i panden, i ryggen, i baghovedet og på en finger.

Torsdag indleder Retten i Lyngby sagen mod en 30-årig psykisk syg mand, der blandt andet er tiltalt for det brutale overfald. Ifølge Ekstra Bladet nægter han sig skyldig.

Efter overfaldet på tankstationen stak gerningsmanden af, og det blev indledningen på en to dage lang intens menneskejagt.

Den næste aften tvang han ifølge tiltalen en kvinde på Frederikssundsvej i Nordvestkvarteret i København til at udlevere sin bil. Det skete med ordene: "Get out or I will kill you".

Ved middagstid dagen efter dukkede den 30-årige ifølge tiltalen op i Nordea på Torvet i Ringsted, hvor han ville begå røveri.

Det blev dog af ukendte grunde ikke til noget. I stedet gik han ind i Danske Bank ved siden af, hvor han med en kniv truede sig til 63.300 kroner og 100 euro.

Efter røveriet tog han tilbage til København, hvor han om aftenen gik ind på sexklubben Club 34 i Istedgade. Her blev han anholdt af svært bevæbnet politi.

Dagen efter anholdelsen fortalte Politiets Efterretningstjeneste (PET), at man kendte til manden på forhånd.

PET havde oplysninger om, at han havde stiftet bekendtskab med militant islamisme, og at han kunne være psykisk ustabil.

En lignende melding kom fra den 30-åriges far.

Efter grundlovsforhøret fortalte faren til flere medier, at hans søn ti dage tidligere var blevet løsladt efter at have afsonet en dom på tre års fængsel for røveri, og at han virkede psykisk syg efter fængselsopholdet.

- Det er godt, at han blev anholdt. Så kan han måske få noget hjælp. Han har lavet noget rigtigt lort, men det er ikke ham, det er ikke den søn, jeg kender. Han har også gjort sin familie og søskende fortræd, men han er ikke rask, sagde faren til Ekstra Bladet.

En mentalundersøgelse har da også vist, at den 30-årige er psykisk syg, og derfor lyder kravet fra anklageren, at han anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Der ventes dom i sagen onsdag i næste uge.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce