Annonce
Struer

Protester gør indtryk: Vindmølleplanerne ved Fousing er udsat

Mads Jakobsen udtaler sig udelukkende som vindmølleejer og ikke som politiker i sagen om vindmøllerne på markerne her ved Hedevej i Fousing. Arkivfoto: Frede Stengaard
Ejerne af otte vindmøller på markerne mellem Fousing og Birkild ved Asp ønsker selv, at den politiske proces, der skulle bane vej for en udskiftning af møllerne bliver udskudt.

Fousing: Teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune var onsdag eftermiddag klar til at tage stilling til et vindmølleprojekt på Hedevej ved Fousing, hvor ejerne af otte vindmøller af lidt ældre dato har et ønske om at få dem udskiftet med fem nye, som efter planerne skal være dobbelt så høje som de gamle.

Udvalget skulle tage stilling til, om der skulle sættes en politisk proces i gang, så planerne kan blive realiseret.

Men da udvalgsformanden, Marianne Bredal (V), gik ind til mødet, var det med et brev fra vindmølleejerne i hånden, som betød, at debatten blev udskudt.

Vindmølleejerne har selv bedt om udsættelse.

- Det gør selvfølgelig indtryk på os, at der er modstand mod projektet, fortæller Mads Jakobsen, som ejer en af de otte vindmøller, som blev stillet op på markerne ved Hedevej for cirka 20 år siden.

- Den er som alle de øvrige møller ved at være nedslidt, og det er ved at blive dyrt at holde dem kørende, fortalte han, da naboerne i februar var blevet opmærksomme på, at der var planer om en udskiftning.

Annonce

Det gør selvfølgelig indtryk på os, at der er modstand mod projektet.

Mads Jakobsen, vindmølleejer, Fousing

En fodfejl

Vindmølleejerne ønskede at få dem udskiftet med nye møller, som efter planerne vil blive cirka 150 meter høje.

- Men støjgenerne skulle blive væsenligt mindre. Vingefanget bliver meget større, og rotationshastigheden kommer derfor også ned i tempo, forklarede Mads Jakobsen, da naboerne fik mobiliseret en ret så massiv modstand mod planerne.

En modstand, som kun blev større, da planafdelingen i Struer Kommune fik iværksat en forhøring, så naboerne fik mulighed for at kommentere på planerne og komme med indsigelser længe før, den politiske proces var sat i gang sådan helt officielt.

- Det var ikke noget, vi var blevet orienteret om, og det må vi betragte som en fodfejl, fortæller Marianne Bredal (V) efter mødet i teknik-, miljø- og klimaudvalget onsdag eftermiddag.

- Der er opstået en vis forvirring - både blandt naboerne og hos os som politikere i byrådet og i teknik-, miljø- og klimaudvalget, forklarer hun.

Nu står det så fast, at planerne indtil videre er sat på pause.

- Vi vil gerne have tid til at justere projektet og eventuelt afvente, at der er nye vindmølletyper på vej, som er endnu mere støjsvage og bedre, end dem, vi kunne få opstillet her og nu, fortæller Mads Jakobsen.

En glædelig nyhed

En glædelig nyhed for naboerne.

- Det er da gode nyheder, lyder den umiddelbare reaktion fra Anna Lica, som bor på en ejendom ved Birkild.

- Vi kan selvfølgelig ikke vide, hvad de så kommer op med. Men de fortjener da ros for at have taget kritikken til efterretning, siger hun.

Som udgangspunkt håber hun, at planerne blive taget af bordet og ikke bare udskudt.

- Vi mener jo, at der er mange tegn på, at tiden er løbet fra de store vindmøller på land, og det vil vi selvfølgelig blive ved med at argumentere for, fortæller hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce