Annonce
Navne

Prostatakræftpris til vestjysk sygeplejerske for at skabe håb og gåpåmod

Brigitta Rasmussen Villumsen stammer fra Bølling. Hun færdiggjorde sidste år en ph.d. i sundhedsvidenskab, hvor hun har fokuseret på prostatakræftpatienter. Hun har netop fået en pris for sit virke. Til daglig arbejder hun på urinvejskirurgisk afdeling i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Sygeplejerske og ph.d. Brigitta R. Villumsen på Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro har i år fået tildelt Prostatakræftforeningens pris, fordi hun med sit store engagement formår at skabe håb og gåpåmod for læger, sygeplejersker og patienter.
Annonce

Holstebro/Bølling: Prostatakræftforeningen i Danmark (PROPA) har i år valgt at tildele sygeplejerske Brigitta R. Villumsen på Urinvejskirurgisk Afdeling i Holstebro, Prostatakræftprisen med følgende motivation:

"Brigitta har på Urinvejskirurgisk afdeling på Holstebro Sygehus arbejdet mest med mænd i medicinsk kastrationsbehandling, og har engageret sig meget i motion, både som hjemmetræning og fællestræning (fodbold og gymnastik), samt andre aktiviteter, der skaber livskvalitet. Brigitta er en meget imødekommende og venlig person, som skaber håb og gåpåmod, både for læger, sygeplejersker og ikke mindst hos os patienter".

Landsformanden for PROPA, Tonny Clausen, roste Brigitta R. Villumsen i forbindelse med prisoverrækkelsen i Holstebro:

"Brigitta får både sygeplejersker, læger og patienter til at snakke sammen. Brigitta har et stort engagement for lige netop os og er en god indpisker: Få nu den rigtige kost, kom nu i gang med noget motion".


Jeg synes, jeg skylder alle de mænd, der regner med mig, at der kommer så meget ud af ph.d.-projektet som muligt.

Brigitta Rasmussen Villumsen


Brigitta R. Villumsen har valgt, at pengene fra Prostatakræftprisen (25.000 kroner) skal gå til en ph.d.-afhandling, der blandt andet har fokus på effekten af motion i sammenhæng med medicinsk kastrationsbehandling. Prisen kan derfor komme netop disse patienter til gavn:

- Jeg synes, jeg skylder alle de mænd, der regner med mig, at der kommer så meget ud af ph.d.-projektet som muligt. Så de 25.000 kroner skal bruges til at transskribere en række interviews, så de kan redigeres og indgå i det øvrige materiale, sagde Brigitta Rasmussen Villumsen.

Brigitta Rasmussen Villumsen

Brigitta Rasmussen Villumsen stammer fra Bølling ved Skjern.

1999-2003: Uddannet sygeplejerske i Holstebro.

Juni-november 2003: Job på sygehuset i Stavanger, Norge, hvor hun også i studietiden havde haft job i nogle sommerferier.

November 2003-sommeren 2004: Ansat på medicinsk afdeling på det daværende sygehus i Tarm.

Sommeren 2004 - 2006: Ansat ved Regionshospital Holstebro på ortopædkirurgisk afdeling.

2006-2008: Tog kandidatuddannelsen i sygepleje på Aarhus Universitet og blev dermed cand.cur.

2008 - : Ansat på urinvejkirurgisk afdeling ved Regionshospital Holstebro.

2014-2018: Tog en ph.d. i Sundhedsvidenskab og forsvarede den med succes den 7. februar 2019. Normalt er en ph.d. et fuldtidsstudie på tre år, men Brigitta strakte den over fire år, fordi hun samtidig arbejdede på Regionshospital Holstebro.

Bosat i Ellebæk sammen med ægtefællen Ole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nye politivåben?

Danmark

Frank Jensens kone: Frank betalte prisen for at være et normalt menneske

Annonce