Annonce
Vestjylland

Prognose: Kristian Andersen trækker to partifæller med i Folketinget

Kristian Andersen vil bruge prognosen, der giver Kristendemokraterne tre madater i Folketinget til at overbevise flere vælgere om at det ikke er spild at sætte kryds ved KD. Foto: Mads Dalegaard
Professor og valgforsker har regnet på meningsmålingerne, og konklusionen er klar: Partiet står lige nu til et kredsmandat i Vestjylland og tre mandater i Folketinget.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvis der var valg i morgen, ville Kristendemokraternes folketingskandidater Kristian Andersen, Marianne Karlsmose og Isabella Arendt blive valgt til Folketinget.

Det viser en prognose, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet netop har lavet for Altinget. Professoren har regnet på en stribe meningsmålinger, og de viser, at partiet står til godt 20.000 stemmer i Vestjyllands Storkreds. Det er nok til et kredsmandat og betyder, at i alt tre mandater kan være på vej mod Christiansborg.

- Det er dagens bedste nyhed. Det gav masser af energi, da vi i sidste uge fik en måling, som sendte os over spærregrænsen på to procent af stemmerne. Og nu siger tallene, at vi står til det kredsmandat, som vi hele tiden har arbejdet på. Det giver nye kræfter til den sidste del af valgkampen, siger en glad Kristian Andersen.

- Vi har hele tiden troet på, at det kunne lade sig gøre. Men en prognose som den her vil helt sikkert gøre det lettere for os at overbevise de mange tvivlere om, at det ikke er spild at stemme på os, lyder det fra kristendemokraten.

Annonce

Højlunds Forsamlingshus

Kristian Andersen vil da også bruge dagen på at overbevise endnu flere vælgere.

Fra morgenstunden stod den på radiointerviews og et gadearrangement, inden turen gik til Aalborg, hvor den vestjyske kristendemokrat skal medvirke i Højlunds Forsamlingshus, som bliver sendt på direkte tv.

Her skal han blandt andet i direkte duel med socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, Pia Kjærsgaard fra DF, Pia Olsen Dyhr fra SF, Pernille Skipper fra Enhedslisten og Venstres Jakob Ellemann-Jensen.

Valgforskerens måling er til gengæld knap så god en nyhed for Venstre i Ringkøbing-Skjern, som er i direkte duel med Kristendemokraterne om de mange løse stemmer, som Venstres tidligere folketingskandidat Esben Lunde Larsen efterlod, da han for et år siden forlod politik.

Da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i Ringkøbing i weekenden, slog han konkurrenten hen med en bemærkning om, at det ville være spild at stemme på et parti, som ikke kommer i Folketinget, og at han var overbevist om, at den nye kandidat Kenneth Mikkelsen kommer i Folketinget.

Annonce

Tilbage på banen

Ifølge Kasper Møller Hansen kræver det en indsats fra Kristendemokraterne at gøre de gode målinger til virkelighed på valgdagen. Til DR P4 Midt og Vest siger han, at partiet op til EU-Parlamentsvalget har været mindre synlige i mediebilledet, fordi partiet ikke stillede op. Derfor skal partiet tilbage på banen, hvis vælgerne skal fastholdes frem til valget 5. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce