Struer

Problemknuseren fra England vendte skuden efter stort underskud i 2017

Jensen Foods har investeret fem millioner kroner i den nye sous vide-linje. Foto: Johan Gadegaard
Jensen Foods har ansat 15 nye medarbejdere og investerer fem millioner kroner i en helt ny produktion af sous vide-retter. Borgmester Niels Viggo Lynghøj fik fredag middag lov til at klippe den røde snor ind til de nye maskiner.

Struer: Jensen Foods i Struer havde fredag middag inviteret borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) fra Struer Kommune på besøg, for at han kunne være med til at indvie og klippe den røde snor ind til en helt ny produktion af sous vide-retter.

En produktion, som Jensen Foods havde udliciteret til Polen.

- Men der var problemer med både kvaliteten og leveringerne, konstaterer Poul Taylor, efter at Jensen Foods som udgangspunkt hentede ham til Struer i starten af 2018 for at være med til at afvikle hele produktionen og få fabrikken i Struer solgt fra efter et stort underskud i 2017.

Jeg mødte nogle fantastiske medarbejdere, og det er helt klart deres fortjeneste, at det er lykkedes. Jeg styrer bare.

Paul Taylor, Interim direktør, Jensen Foods A/S, Struer

Fem millioner

Men efter cirka 20 år som problemknuser i fødevarebranchen med opgaver på virksomheder fordelt over hele kloden, kunne Paul Taylor se muligheder for at gå i den helt anden retning.

- Nu har vi hentet produktionen af sous vide-retter hjem til Struer, fortæller han.

I stedet for at afvikle virksomheden har Jensen Foods nu investeret cirka fem millioner kroner i en helt nye produktionslinje og i en udvikling af 12 helt nye produkter.

- Og nu ansætter vi folk, konstaterer Paul Taylor.

I løbet af den seneste måneds tid er der ansat 15 nye medarbejdere, så der i dag er cirka 50 medarbejdere i produktionen og ni i administrationen.

- Og op til højsæsonen får vi brug for ti eller måske 15 mere, fortalte han, da han sammen med den administrerende direktør for Jensen Foods, Anders Nikolaisen, stod klar til at modtage de mange gæster, som var med til at fejre en indvielse den nye sous vide-produktion i Struer.

- Og det kan blive meget større. Vi vil investere endnu mere i virksomheden i Struer og ansætte endnu flere medarbejdere, forsikrer Paul Taylor.

150 ansøgninger

Han er heller ikke så bekymret for, om han vil være i stand til at tiltrække den nødvendige arbejdskraft.

- Da jeg kom til byen, var det svært. Alle troede, at det var en virksomhed, der var på vej til at lukke - en dødssejler, konstaterer han.

Men efter, at rygtet om den nye produktonslinje og alle de mange nye produkter, som er på vej, har bredt sig, er det nemt.

- Da vi søgte de sidste, der er kommet til, fik vi 150 ansøgninger, fortæller han og lover, at Jensen Foods nok skal få skabt arbejde til en pæn stor andel af de arbejdsløse slagterimedarbejdere på egnen eller de mange, der måske gerne vil vende tilbage til faget efter lukningen af svineslagteriet på havnen for nogle år siden.

Det er i alle tilfælde lykkedes for ham at få skuden vendt.

I løbet af 2018 fik han produktionen rettet ind og sat et salgsarbejde i gang, så Jensen Foods A/S kom ud af året med overskud på produktionen af både kødprodukter og færdigretter på virksomheden i Struer.

- Jeg mødte nogle fantastiske medarbejdere, og det er helt klart deres fortjeneste, at det er lykkedes. Jeg styrer bare, fortalte han, da han viste Dagbladets fotograf ind til de nye maskiner, hvor sous vide-retterne bliver både tilberedt og pakket, så de i løbet af de kommende par uger kan komme ud i butikkerne.

- Vi fik startet produktionen op forrige tirsdag og er ved at være klar, forsikrer han.

Sous vide

Sous vide-teknikken blev oprindeligt udtænkt af fysikeren og opfinderen Sir Benjamin Thompson i 1799 og selve navnet, som udtales ’su veed’, er et fransk udtryk, som betyder ”under tomhed” eller ”under vakuum”. Navnet kan til tider virke lidt misvisende, for selvom de fleste fødevarer som tilberedes sous vide, skal vakuumpakkes før tilberedning, så er selve vakuumpakningen kun en lille del af hele idéen bag sous vide.

Sous vide går ud på at maden tilberedes ved en lav og præcis temperatur, over en længere periode, altså en slags langtidstilberedning.

Man vakuumpakker maden, fordi tilberedningen foregår i et vandbad. Hvis man ikke vakuumpakkede maden, ville alt saft, kraft og smag forsvinde ud i vandet. Ved at vakuumpakke maden, beholder man altså saft og kraft.

For visse typer af fødevarer har vakuumpakningen endda den ekstra gevinst, at strukturen ændres, fordi det tilberedes uden luft og under et let tryk.

Årsagen til, at man benytter et vandbad, er, at vand har en utrolig god evne til at overføre varme. Det gør metoden til en energieffektiv måde at tilberede maden på – noget der er en fordel, netop da man ofte tilbereder maden over længere tid.

Hvis du har siddet og undret dig over, hvordan kødet får stegeskorpe, så er det korte svar, at det får det ikke. Stegeskorpen er man nødt til at give kødet efterfølgende, ved at give det 30 sekunder på en glohed pande eller grill.

Men de nye færdigretter, som er tilberedt efter sous vide-metoden hos Jensen Foods, skal blot en tur i ovnen eller i mikroovnen: Så er de klar til servering.

Retter a la street food

De 12 nye produkter, som kommer ud i butikkerne fra den nye sous vide-linje, er fordelt på otte færdigretter og fire grillprodukter, og de er allesammen udviklet og afprøvet af den danske mestergriller Rasmus Bleeg, som også stod klar til at uddele smagsprøver til fredagens gæster.

Primært de velkendte spareribs.

Færdigretterne må vente, til de kommer i butikkerne.

- Vi har udviklet dem på fire måneder. Jeg fik selv ideerne til, hvor jeg mente, der var huller på markedet, og Rasmus har så stået for at udvikle opskrifterne, forklarer Paul Taylor, og på et banner med en oversigt over udvalget kan man blandt andet se, at der er en ny Boeuf Stroganoff på vej på markedet. Men også en Coq au Vin Blanc og en Indian Curry.

- Det bliver et udvalg, der svarer meget godt til alt det, du kan finde, hvis du kommer ind de mange steder, hvor de nu serverer streetfood, fortæller Rasmus Bleeg.

Nu kan du bare snart hente retterne hjem fra køledisken i dit lokale supermarked med logoet for Jensen Foods i Struer på emballagen.

Den administrerende direktør for Jensen Foods A/S, Anders Nikolajsen (t.v.) giver gerne æren for, at det er lykkedes at få vendt et stort overskud på virksomheden i Struer i 2017 til et overskud i 2018 til Paul Taylor (t.h.). Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Vejdirektoratet: Der er toiletter nok

Erhverv

Vejdirektoratet underkendt: Nu kommer der alligevel en ny vej til Gimsinglundvej

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Struer

Festede til klokken fem - få timer senere scorede hun et 12-tal

HB

Se alle billederne: HBs reserver skulle bruge 120 minutter på at reservere vild sæsonfinale

Holstebro

Klagenævn: Skal vente over tre år på afgørelse i vindmøllesag

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Forældrene til ni-årig pige i voldtægtssag: - Hvis det er svært at tale om, så kan du skrive det på en seddel

Annonce