Annonce
BYGGERI

Private investeringer baner vej for 18 nye rækkehuse i Holstebro: - Der er fast arbejde til 10 mand i et år

18 nye rækkehuse er på vej på den gamle slagterigrund i Holstebro. De røde huse kommer til at ligge på den nye vej "Trinbrættet". Illustration: Gjørtz/Andersen/Arkitekter
Claus Ørts Byg har hul på næste etape af boligbyggeri i midten af Holstebro. Og investorerne er allerede på plads.

HOLSTEBRO: Reaktionerne var blandede, da Claus Ørts og forretningspartneren Kris Andersen gik i gang med at opføre boliger i midten af Holstebro.

Kan man virkelig få nogen til at bo på den grund, som førhen husede et svineslagteri? Og er der overhovedet et marked for store og halvdyre lejeboliger i Holstebro? Svarene skulle vise sig at være ”ja” og ”ja”.

- Vi fik solgt den første etape for cirka halvandet år siden, og nu er vi endelig klar til at gå i gang med næste etape. Det bliver 18 boliger i to etager, lige som den første etape, men denne gang på 100 kvadratmeter, altså lidt mindre end de første boliger, fortæller Claus Ørts.

Annonce

Han kunne godt vælge at sige ”hvad sagde jeg?” til skeptikerne, men det gør han ikke. Han er bare glad og taknemmelig for, at private investorer også har set lyset i den nye bydel på Slagterigrunden, blandt andet i kraft af kommunens satsning på udvikling af hele området.

- Vi har haft en rigtig god dialog med kommunen. Jeg havde måske nok håbet og troet, at nogle ville gå ind og bygge punkthuse på nogle af parcellerne, men det har de ikke gjort endnu. Det håber jeg stadig, at nogle vil. Det vil kun gøre området mere attraktivt, siger Claus Ørts, som dermed strækker hånden ud mod andre entreprenører i byen.

Private penge skaber job

Det er det aarhusianske ejendomsinvesteringsselskab Imbro, som – med hjælp fra private, danske investorer – har købt de første rækkehuse, som Claus Ørts og Kris Andersen byggede.

Imbro fortæller til Erhverv+, at de allerede har fundet investorer, som er klar til at købe næste etape også, så snart Claus Ørts Byg og partner på etape to, Bønnergaard VVS, er færdig med at opføre dem.

Etape to vil give fast arbejde til 10 mand i et år.

Claus Ørts, entreprenør

På den måde er det altså private investorer, som baner vej for flere lejeboliger i Holstebro. Og som skaber job i byen.

- Etape to vil give fast arbejde til 10 mand i et år hos os. Vi har samtidig også lige afleveret et bilhus i Herning, og vi går i gang med at bygge endnu et bilhus i Silkeborg, og så bygger vi nogle parcelhuse også. Så jo, ordrebogen er godt fyldt op, fortæller Claus Ørts.

Annonce

Plads til lærlinge

Aktiviteterne betyder også, at der er opgaver nok til, at Claus Ørts kan bidrage til at oplære fremtidens arbejdskraft.

- Vi har to lærlinge. Der skal helst ikke være flere, for der skal være tid og plads til, at de kan få en god uddannelse, så vi tager altså to lærlinge ad gangen. Den ene er færdigudlært til september, og så regner jeg med, at vi skal have en ny, siger Claus Ørts.

Den første etape af rækkehuse på den gamle slagterigrund er på 134 kvadratmeter og udlejes via Aarhus-firmaet Taurus Ejendomsadministration, mens den næste etape, som påbegyndes nu på slagterigrunden, bliver boliger på 100 kvadratmeter. De nye boliger vil blive solgt til investorer for knap 38 millioner kroner.

Annonce
Kultur

Maggie er med 'mor' i salonen hver dag: - Kunderne synes, det er så hyggeligt - nogen bliver ligefrem skuffede hvis hun ikke er her

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vestjylland

Politiet efterlyser vidner til brutalt overfald på åben gade: 32-årig fik knytknæveslag og flaske i hovedet

Holstebro For abonnenter

Da Poul Henning pludseligt døde, reddede han fem andre: - Det er uretfærdigt, men tænk på dem, som fik deres kære med til juleaften på grund af ham

Holstebro

Jysk Energi melder alt klar til elbilerne

Navne For abonnenter

Poul-Erik Sloth Nielsen blev 'kun' 72 år - men der er mange, som bliver 100 år og ikke har prøvet så meget, som han har

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Holstebro For abonnenter

Ragnvald fik livet tilbage, da en anden mistede sit: - Jeg er dybt taknemlig

Erhverv

Ledighed: Holstebro rammer den absolutte bund

Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du organdonor?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Hvorfor skal jeg have skattefri penge ind på kontoen, som jeg ikke har bedt om og ikke har brug for?

Holstebro For abonnenter

Hun er selv vaccineret - men ikke hendes børn:  - For at være ærlig, så kan jeg ikke forstå, hvorfor der skal være så stort et pres

Holstebro

Nye regler kan smadre skiferien for Karsten: - Det kan ikke passe. Jeg har fået tre stik og er immun - jeg må være ønsket at få ind

Annonce