Annonce
Holstebro

Private erhvervsledere: Vi skal også tilgodese rygerne

Er man offentligt ansat i Holstebro Kommune er det slut med at ryge i arbejdstiden uanset om man er ude i byen til et møde, arbejder hjemem eller på rådhuset. Men områdets private erhvervsledere er ikke indstillet på at tvinge medarbejdere til at være røgfri. Arkivfoto
Mens Holstebro Kommune har indført total rygeforbud i arbejdstiden, så vil områdets private arbejdsgivere ikke tvinge rygerne til at holde sig røgfri på jobbet.
Annonce

Holstebro: Kommunen har per 1. juni indført total rygeforbud i arbejdstiden for sine cirka 5400 medarbejdere. Forbuddet mod at tænde en cigaret gælder også i fritiden, hvis medarbejderen bærer firmatøj - for eksempel under transporten til og fra arbejde.

Med den nye rygepolitik ønsker Holstebro Kommune at øge sundheden hos de ansatte.

Der er dog intet, der tyder på, at områdets private arbejdsgivere følger trop og også indfører røgfri arbejdstid, selvom stadig flere af dem er optaget af medarbejdernes livsstil og sundhed.

Hos BM Silo vil der fortsat være mulighed for to gange om dagen - i pauserne klokken 9 og igen klokken 12 - at ryge på et anvist sted udenfor.

- Vi laver reglerne, så vi tilgodeser, at der er ens regler for alle. Alle stempler ud til pause, og vil man bruge fem minutter af sin pause på at ryge, så er der mulighed for det, siger direktør Dorte Zacho Martinsen, der også har indført frivillig pausegymnastik for de ansatte - fem minutter hver dag, som virksomheden betaler.

Heller ikke Morten Dalsgaard, direktør for Westpack, har planer om at bede sine medarbejdere holde sig fra tobak i arbejdstiden. Også her er der indrettet rygeområder, på begge sider af bygningen.

- Nej, vi ændrer ikke på noget. Hvis folk vil ryge, og de har pause, så vil jeg ikke forbyde dem det, siger Morten Dalsgaard, der har taget flere tiltag, der kan hjælpe medarbejderne med at blive sundere. Blandt andet er der på virksomheden pausegymnastik flere gange dagligt, ligesom hver medarbejder må bruge en halv time hver uge på fitness, en løbe- eller gåtur. Den halve times motion er arbejdsgiverbetalt, og mange vælger at lægge den i forbindelse med frokostpausen.

Heller ikke områdets håndværkere skal til at slukke smøgen i arbejdstiden.

Hos Idom El vil det fortsat være tilladt for svendene at ryge i firmabilen, hvis de kører alene.

- Jeg skal ikke bestemme, hvad de gør ved sig selv. Jeg tror på individets ret til at bestemme selv. Og helt ærligt i forhold til at forbedre sundhedstilstanden hos danskerne, så tror jeg, at man kommer længst med at forsøge at få de unge til at lade være med at starte med at ryge fremfor at køre hetz mod de gamle rygere, siger Torben Dyrmose, indehaver af Idom El.

Han tilføjer:

- Men når vi er ude hos kunderne, overholder vi selvfølgelig den rygepolitik, der gælder dér. Hvis der ikke må ryges på matriklen, så gør mine ansatte det heller ikke. Det er jeg meget obs på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce