Annonce
Struer

Prisfald på byggegrunde

På Kjelding Høj er der masser af plads, og prisen på en grund er nu sat ned med et gennemsnitligt fald på 24 procent. Foto: Frede Stengaard

Struer Kommune skærer op til en fjerdedel af mindsteprisen på en byggegrund.

Annonce

Struer: Struer Kommune sænker mindsteprisen på de kommunale byggegrunde, og borgmester Mads Jakobsen (V) håber, at det kan bidrage til at sætte gang i byggeriet.

- Vi har besluttet at reducere den gennemsnitlige mindstepris med cirka 15 procent på byggegrundene i Struer Kommune, fortæller borgmester Mads Jakobsen (V), efter at byrådet vedtog at sænke priserne efter en debat på den lukkede del af byrådsmødet i tirsdags.

- Så nogle steder har vi skåret meget mere af prisen. På Kjelding Høj er gennemsnitsprisen reduceret med cirka 24 procent på en af de ledige byggegrunde, og i Højgårdsparken i Hjerm har vi sat priserne ned med 23 procent. Nogle lidt mere end andre. Vi har fået foretaget en vurdering af hver enkelt grund, så der er taget hensyn til, hvordan den ligger i terrænet, fortæller Mads Jakobsen (V).

Vi vil jo så frygtelig gerne sælge nogle flere byggegrunde. Så vi fik en ejendomsmægler til at vurdere, hvad der var en rimelig markedspris på de grunde, vi ikke har fået solgt. Vi må jo erkende, at vi ikke ligefrem bliver løbet over ende.

Borgmester Mads Jakobsen (V), Struer Kommune
Struer Kommune forsøger stadigvæk at få sat gang i salget af byggegrunde med 23 gode grunde til at flytte til Struer. Her på nogle af de ledige grunde i Strandbjerggårdparken. Foto: Frede Stengaard
Annonce

Kan ikke stå alene

Desuden er de ledige grunde i Strandbjerggårdparken i Bremdal sat ned i pris.

- Her kan man købe en grund for under 100.000 kroner, fortæller Mads Jakobsen. Med alle tilslutningsafgifter bliver det til cirka 210.000 kroner.

Men stadigvæk billigt.

- Vi vil jo så frygtelig gerne sælge nogle flere byggegrunde. Så vi fik en ejendomsmægler til at vurdere, hvad der var en rimelig markedspris på de grunde, vi ikke har fået solgt. Vi må jo erkende, at vi ikke ligefrem bliver løbet over ende, konstaterer borgmester Mads Jakobsen (V).

I løbet af i år er der solgt en del af de ledige grunde i Linde, hvor prisen var helt nede på 50.000 kroner per grund, så køberne købte hellere end gerne to.

Men de 23 gode grunde til at købe grund i Struer, som blev lanceret i 2014, har slet ikke virket efter hensigten.

- Vi er også helt klar over, at det ikke er nok at sænke priserne, fortæller Mads Jakobsen.

- Vi skal have gjort endnu bedre opmærksom på den gode placering, vi får, når motorvejen åbner i 2018, og vi skal i det hele taget have diskuteret, hvad det er for en bosætningsindsats, der skal til. De billige priser kan ikke stå alene, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce