Annonce
Kultur

Preben Elkjær må flytte foredrag efter hasteoperation

Preben Elkjær er blevet opereret for galdesten og har derfor måtte udskyde det foredrag, han skulle have holdt i Holstebro i uge 43. Foto: Claus Bech/Scanpix

Holstebro: Torsdag den 24. oktober skulle den tidligere fodboldlandsholdsspiller Preben Elkjær have givet foredrag i Musikteatret Holstebro, men det foredrag er med kort varsel blevet flyttet til den 5. februar næste år.

Det oplyser Musikteatret på Facebook. Den populære gavflab, der i dag erhverver sig som fodboldekspert hos Viasat, bliver nemlig nødt til at holde en lille pause mens han kommer sig efter en uplanlagt operation.

- Hasteindlagt og opereret for en galdesten i nattens mørke. Stor tak til det fantastiske personale på UZ Gent. Holder lige en lille pause og så er jeg klar igen, skriver Preben Elkjær selv på det sociale medie Twitter.

Foredraget "Mit liv som Elkjær" beskrives som et underholdende og sjovt foredrag fyldt med anekdoter fra Prebens lange og glorværdige karriere i Tyskland, Belgien, Italien og på det legendariske 80’er-landshold.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce