Annonce
Erhverv

Praktikanter er meget populære hos virksomheder

Heinrich Sørensen er i praktik hos Gråkjær, og det er han meget glad for. Foto: Gråkjær
Det er ikke svært at finde praktikpladser til næsten færdiguddannede bygningskonstruktører.
Annonce

Holstebro: Uddannelsen til bygningskonstruktør er et hit i Holstebro.

Den har for alvor bidt sig fast på VIA University Holstebro, efter at de studerende kan tage hele uddannelsen i Holstebro. Optaget har været stigende, og der uddannes 60-70 bygningskonstruktører om året.

Det tager tre og et halvt år at uddanne sig til bygningskonstruktør. I sjette semester er der ulønnet praktik hos en lokal virksomhed.

- Vi oplever en meget stor interesse fra virksomhederne. Vi får henvendelser hver uge fra virksomheder, der gerne vil have praktikanter. Vi er i den gode situation, at vi kan sige nej til nogle og kun tage de bedst kvalificerede praktiksteder, siger Pia Susan Kristensen, der er studievejleder ved uddannelsen i Holstebro.

Det er langt fra et særsyn, at et vellykket praktikophold fører til en senere fastansættelsen.

- Det er klart, at praktikanterne er populære hos virksomhederne, når det er ulønnet. Men det er også en meget fin mulighed, hvor de to parter kan se hinanden an. De studerende får også en mulighed for at finde ud af, hvad de vil satse på, når de er færdige, siger Pia Susan Kristensen.

Ledigheden efter endt uddannelse er nærmest ikke eksisterende.

Annonce

Stor tilfredshed

Entreprenørvirksomheden Gråkjær med base i Holstebro er en af virksomheder, der nyder godt af samarbejdet med VIA i Holstebro. Gråkjær er den virksomhed, der beskæftiger flest uddannede bygningskonstruktører, og løbende tager imod praktikanter fra VIA.

- Vi har stor glæde af de dygtige praktikanter, vi får fra VIA, og vi er glade for at have konstruktøruddannelsen i byen. Det gør det klart nemmere for os at tiltrække både praktikanter og færdiguddannede, som vi jo er fuldstændig afhængige af, siger Johnny Holt, teknisk direktør for Gråkjær Erhverv i en pressemeddelelse.

Gråkjær har omkring 100 ansatte. Halvdelen er bygningskonstruktører. En del sidder på tegnestuen i Holstebro, mens resten befinder sig på byggepladser i hele Danmark – samt Norge og Sverige - hvor de er bygge- og projektledere på byggerier af alt fra hoteller, boliger og erhvervsbyggerier til fiskeopdrætsanlæg og stalde.

Ud over praktikophold, kommer de bygningskonstruktør-studerende også på virksomhedsbesøg i løbet af studietiden. De studerende får her indblik i, hvordan konstruktørerne på tegnestuen arbejder i praksis.

I øjeblikket er Heinrich Sørensen i praktik på Gråkjær Erhvervs tegnestue. Han har en baggrund som murer, men læser nu til bygningskonstruktør på VIA.

- Det er megagodt at være i praktik hos Gråkjær. Jeg får lov til at snuse til flere forskellige grene af arbejdet som bygningskonstruktør, og virkelig gå i dybden med arbejdet som projekterende på tegnestuen, siger han.

Studiemiljøet har også ændret sig de senere år, hvor 15 procent af de studerende er piger. Tidligere var det stort set kun drenge. Baggrunden hos de studerende er også ændret. I mange år var det stort set kun uddannede tømrere og murere, der læste videre. Nu kommer halvdelen fra forskellige ungdomsuddannelser.

Annonce
Annonce
Holstebro

Skal vi forbyde spillereklamer?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Annonce