Annonce
Struer

Poul var træt af beskidte skilte - så han tog sagen i egen hånd

Det var især disse skilte, som Poul Kristensen var træt af. Privatfoto
56-årige Poul Kristensen fra Holstebro kører hver dag gennem Holstebro-rundkørslen ved Struer, og han var frygtelig træt af at se på skiltene i rundkørslen, som, han mente, var beskidte. Så det ordnede han selv med sæbe og kost
Annonce

Struer: Hvis der er noget, man vil have gjort, så kan man ligeså godt gøre det selv.

Sådan tænker Poul Kristensen fra Holstebro i hvert fald. Han arbejder som chauffør for Dantaxi i Struer, og hver dag kører han gennem rundkørslen ved Holstebrovej for at samle skolebørn op i sin taxa og køre dem i skole.

Den del er han sådan set glad for, men hver dag i månedsvis var der noget, der skurede i hans øjne. Skiltene i rundkørslen var meget beskidte, syntes Poul Kristensen.

- Hver dag skulle jeg se på de beskidte skilte, det var jo næsten umuligt at se, hvad der stod på dem, siger han.

Poul Kristensen fortæller, at han i omkring tre måneder hver dag tænkte, at de nok blev rengjort i næste uge. Og i næste uge. Og i næste. Indtil han fik nok og tog sagen i egen hånd.

Annonce

Samler også skrald op

- Jeg blev bagefter helt i tvivl, om jeg havde gjort noget, man ikke må, konstaterer Poul Kristensen.

Men i hvert fald greb han fredag i sidste uge spand, vand, sæbe og kost og gik selv i gang med at rengøre nogle af skiltene.

- Når det har været sådan i tre måneder, så må kommunen have set det, var Poul Kristensens tankegang.

Og da der stadig ikke blev gjort noget, ja, så tog han altså sagen i egen hånd.

- Det tog ikke mere end ti minutter, og jeg var ikke til gene for nogen. Der kom en forbi på cykel, der kiggede lidt, og spurgte, om taxafirmaer nu også tog sig af skilterengøring, men jeg var så træt af at se på, at de var så beskidte, siger Poul Kristensen.

Han fortæller, at han har set andre steder i kommunen, hvor vejskiltene godt kunne trænge til en omgang.


Når det har været sådan i tre måneder, så må kommunen have set det

Poul Kristensen, taxachauffør


- Jeg synes generelt, vi har et rent land, og derfor irriterer det mig frygteligt, hvis der eksempelvis ligger skrald på vejen, eller skiltene er beskidte, siger Poul Kristensen, der fortæller, at han også godt kan finde på at samle skrald op på vejene, hvis han har tid og mulighed for det.

- Der bliver brugt så mange penge på rengøring. Jeg ved ikke, om det er fordi Struer Kommune ikke har mandskab nok, eller om det er fordi, der ikke er nok penge, og så må man jo selv vise noget samfundssind og komme i gang, konstaterer Poul Kristensen.

Og sådan så det altså ud efter en tur med vand og sæbe. Poul Kristensen vidste godt, at han kunne kontakte kommunen og gøre opmærksom på problemet, men han mente, at de selv burde have haft mulighed for at se det. Privatfoto
Annonce

Vejdirektoratets ansvar

Ifølge Hannah Mikkelsen, der er ingeniør ved teknisk drift og anlæg i Struer Kommune, er der dog en god grund til, at kommunen ikke har rengjort skiltene i Holstebro-rundkørslen. Rundkørslen ligger nemlig på en statsvej, og så ligger ansvaret ikke hos Struer Kommune.

- Det er Vejdirektoratet, der sørger for vedligeholdelsen af statsveje som den, fortæller hun.

Hannah Mikkelsen oplyser endvidere, at kommunen selv sørger for rengøring af eksempelvis vejskiltene, når de ser, at de trænger. Som regel samles der et par stykker, der så kan blive rengjort i samme ombæring.

- Borgerne kan på vores hjemmeside også selv melde ind, hvis de eksempelvis ser glasskår på cykelstien eller andet, der skal ordnes, så vi bliver opmærksomme på det, siger Hannah Mikkelsen.

Hun nævner, at en indsats som Poul Kristensens bestemt er prisværdig, men at man bør lade enten Vejdirektoratet eller kommunen om den slags.

- Der kan jo være meget trafik, og så er det ikke hensigtsmæssigt med borgere på vejen. Normalt skal man have et bestemt sikkerhedskursus for at udføre den slags arbejde, siger Hannah Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce