Annonce
Holstebro

Poul Krebs køber klitgård i Fjaltring - skal bruges til kreativt miljø

Klitgårdens rummelige stuehus er netop blevet forsynet med nye vinduer. Foto: Allan Damgaard
Musikeren og sangskriveren Poul Krebs har sammen med familie og venner købt en klitgård i Fjaltring. I løbet af sommeren vil den være indrettet til et kreativt miljø med f.eks. workshops for sangskrivning og dans.

Fjaltring: - Jeg har flere gange kørt rundt sammen med min lydmand i dette område og tænkt, at det er et fantastisk sted, siger musikeren og sangskriveren Poul Krebs som forklaring på, at han sammen med familie og venner har købt en klitgård på Rubyvej i Fjaltring.

Klitgården er i øjeblikket i fuld gang med at blive indrettet, så den kan huse et kreativt miljø a la det, som Poul Krebs havde sammen med sin hustru, Ulla Krebs Bille, på Samsø. Her drev de huset Dansebjerg, hvor der var et kreativt miljø for blandt andre musikere og dansere.

De driver ikke længere Dansebjerg, og de bor i dag i Aarhus.

Annonce

Ulla Krebs Bille er koreograf, og hun laver blandt andet danseteater for børn og underviser i dans og yoga.

- I første omgang var vi ude for at se på en anden gård i Fjaltring, end den vi endte med at købe. Den første, vi så, var alligevel ikke den rigtige for os. Så mødte vi en journalist, der bor i området, på stranden i Fjaltring, og han foreslog os at kigge på en anden gård, der også var til salg. Og det var lige stedet for os, siger Poul Krebs.

Poul Krebs har sammen med sin hustru, Ulla Krebs Bille, tidligere drevet Dansebjerg på Samsø. Nu vil de skabe et tilsvarende, kreativt sted i Fjaltring. Arkivfoto: Frederikke Brandt-Hansen

Vi beskriver i disse spalter gården som en klitgård, fordi den ligger i den sidste række ud mod klitterne - der er blot 100-200 meter ud til klitterne og yderligere 100 meter ud til havet.

Poul Krebs betegner Fjaltring som et skønt sted.

Rummeligt miljø

- Der er et rummeligt miljø i Fjaltring, og selve den gård, vi har købt, er også rummelig. Vi er nogle stykker, der har købt gården sammen, og vi har alle sammen gang i nogle spændende ting, siger Poul Krebs.


Vi er nogle stykker, der har købt gården sammen, og vi har alle sammen gang i nogle spændende ting.

Poul Krebs, musiker og sangskriver


Det er også meningen, at den ældste af Ulla og Poul Krebs tre børn, Anna Krebs Bille, skal have sin gang på gården. Hun er grundlægger og indehaver af firmaet Stille Støj, der tilbyder musikere sparring og støtte til at navigere i musikbranchen.

- Anna kommer blandt andet til at få sangskriver-workshops på gården, siger Poul Krebs.

Efter den lange corona-nedlukning er Poul Krebs nu endelig kommet på landevejen igen med sin musik. I øjeblikket lyder programmet på mange koncerter for den 64-årige musiker med de aarhusianske rødder.

Annonce

En tillidssag

- Renoveringen af klitgården har vi lagt i hænderne på lokale håndværkere, og jeg har den dybeste respekt for den måde, de gør tingene på. Det er en tillidssag med sådan et projekt, siger Poul Krebs.

Erik Bjerregaard - indehaver af Fjaltring Montageforretning - var lørdag i gang med at fuge de nye vinduer, som han netop har sat i. Det er Erik Bjerregaard, der koordinerer renoveringen af Poul Krebs og de øvrige ejeres nyerhvervede klitgård. Foto: Allan Damgaard

Han nævner Erik Bjerregaard som nøglepersonen i renoveringen. Han er indehaver af Fjaltring Montageforretning, og han står for koordineringen af renoveringen. Det er blandt andet sat nye vinduer i hele det rummelige stuehus, hvor førstesalen er fuldt udnyttet.

- Det er samtidig en gård med en særlig historie - som mange af de andre gårde i området sikkert også har. Gårdens lade er bygget af tømmer fra et skib, der forliste ud for Fjaltring i 1891, hvor det var på vej fra Bremerhaven til New York, siger Poul Krebs.

Han følger renoveringen så tæt, som det nu kan lade sig gøre, når koncertkalenderen også skal passes.

- Jeg er i Fjaltring cirka én gang i ugen i øjeblikket, siger Poul Krebs.

Annonce

Klar til sommer

Han tør ikke sætte præcis dato på, hvor klitgården kan tages i brug.

Laden skal indrettes, så der f.eks. kan holdes workshops for sangskrivning og dans i den. Foto: Allan Damgaard

- Men det skulle gerne blive i løbet af sommeren. Vi beholder vores bopæl i Aarhus, men jeg forestiller mig, at vi sammen med de andre kommer til at bruge vores nye gård i Fjaltring en hel del, siger Poul Krebs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce