Annonce
Erhverv

PostNord får musiktjeneste til at fjerne kunstners sang

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Den svenske hiphopmusiker 1.Cuz har på coveret af et nyt nummer misbrugt PostNords logo, mener postfirmaet.

PostNord har fået Spotify til at fjerne en svensk kunstners sang fra musiktjenesten efter en klage.

Det skriver den svenske avis Expressen, som citerer programmet "Musikguiden i P3".

Den svenske hiphopkunstner 1.Cuz har udgivet en ny sang, der hedder "PostNord", og på sangens cover ser man sangeren sidde i en blå PostNord-varevogn.

Men det er misbrug af PostNords logo, mener postfirmaet.

- Det er et spørgsmål om varemærke, og vi har ingen synspunkter, hvad angår hans kunstneriske produkt, siger Maria Ibsén, der er presseansvarlig ved PostNord, til mediet.

1.Cuz har udgivet flere numre på musiktjeneste, hvor den mest lyttede er "Försent", der er blevet afspillet over 14 millioner gange. Ifølge Expressen er den maskerede kunstner en af Sveriges største nye hiphopartister.

Musikeren giver dog ikke meget for PostNords forklaring.

- Det virker, som om de bare vil ødelægge pengestrømmen. Hvis de virkelig gik op i det, ville de også have den fjernet fra YouTube. Men måske ved de, at YouTube ikke genererer lige så mange penge (som Spotify, red.), siger 1.Cuz til mediet.

/ritzau/

Annonce
Vis dette opslag på Instagram

UTE NU!???? LYRICS: - Jag kan se de ni ser Jag väntar inte på att bli skjuten Broshan vi är dom skjuter Har en orre nere suger Mm-Ah jag njuter Nu på sistone jag känner trycket Tänker för mycket Musiken gjort mig rik Men aldrig någonsin ens lycklig Distribuerar runt hela landet som postnord Har skickat kassar från Danmark nere i Oslo Min röst är Remedy Den botar upp din sjukdom En gangster aptit jag käkar bara på massa brott Tar ett varv runt OPP BLOCK Vem ska smaka mina Allt jag kommer åt jag tar För jag har aldrig någonsin fått Pickan mättas alla fyra fickor är mätta Svängar tätta Jag kan släppa Chocka och hamna etta Vadå kukmätning du är på din kukätning Har fetma i pengar men magen på ätstörning JAG KAN SE X2 DE NI INTE KAN SE HÄR I LIVET VARJE LÖSNING HAR PROBLEM VILL DET JAG VILL OM JAG VILL JAG SLÅR TILL I JAKT PÅ NÅN MILL GÅR BARA FRAMÅT FÖR FRAMÅT ÄR MÅSTE FÖR MIN FRAMTID Vilken son jag är tagit mamma till helvetet (fängelse hell on earth) Sån ikon jag är Borde vara på frimärken Men vi är tillbaka samma gata Fast med en ny bana Nya lakan andra typ av kunder Varför ens klaga Nu Jag matar Matar hela laget Så som jag matats Kvar i gatan livet har startat JAG KAN SE X2 DE NI INTE KAN SE HÄR I LIVET VARJE LÖSNING HAR PROBLEM VILL DET JAG VILL OM JAG VILL JAG SLÅR TILL I JAKT PÅ NÅN MILL GÅR BARA FRAMÅT FÖR FRAMÅT ÄR MÅSTE FÖR MIN FRAMTID

Et opslag delt af 1.CUZ?? (@1.cuz) den

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Øjenåbner: Håndtryk var så vigtigt

Landet over er kommunerne ved at gennemføre de Grundlovsceremonier, man nu skal, for at udlændinge kan blive danske statsborgere. En del af ceremonien er det meget omtalte håndtryk, som har fyldt rigtigt meget. Ikke mindst det jo synliggør, at nogle gerne vil være danskere, men de alligevel ikke er så meget danske, at de vil give håndtryk til en person af det modsatte køn. Undertegnede har derfor hidtil opfattet denne ceremoni som noget symbol-politik, som vi egentlig godt kunne være foruden, da det kun er med til at tydeliggøre de kulturelle og religiøse forskelle, der også er i vort eget samfund. Det var så derfor noget af en øjenåbner at være med til den første Grundlovceremoni på rådhuset i Lemvig, hvor en ukrainsk statsborger ville være dansker efter 16 år i et land, som han vil bo i resten af sine dage og gerne vil være en rigtig del af. Der blev givet håndtryk. Et fast et af slagsen. Og under den efterfølgende hyggesnak med et glas mellem de officielle deltagere og ukraineren og hans fraskilte hustru, så lagde de to ukrainere megen vægt på, at det var en stor oplevelse for dem at være med til denne ceremoni, og ikke mindst håndtrykket var vigtigt for dem. - Det gør, at vi føler, vi bliver personligt modtaget i Danmark, og vi ikke blot får et stykke upersonligt papir. Det her gør, at vi føler os rigtigt velkomne. Det var så noget helt andet end det skriveri, der hidtil har været om det håndtryk. Det blev altså opfattet som noget rigtigt godt og var et vigtigt symbol. Ikke på forskelle, men på ligeværdighed og en velkomst. Og hvorfor blev den fraskilte hustru så ikke også dansker, selv om hun talte stort set perfekt dansk? Hun havde holdninger til blandt andet de goder, det danske demokrati giver. Hun kunne udtrykke, at demokrati er så naturligt for danskerne, at mange slet ikke opfatter, at det er noget, man skal kæmpe for andre steder i verden - også i hendes hjemland. Ændring af regler har gjort, at da hun var under uddannelse for at være en del af det danske samfund, kunne hun ikke leve op til kravene om fuldtidsarbejde i en ubrudt årrække. Så nu må hun vente i mindst tre år yderligere, før hun kan blive dansker. Regler er somme tider for firkantede.

Holstebro

Unge bakker op om Bronxparty

Annonce