Annonce
Ulfborg/Vemb

Posten vender tilbage til købmanden

Thorsmindes købmænd hjemtager nu postudleveringen i byen. Foto: Morten Stricker
Udleveringen af pakker og post fra Postnord vender nu tilbage til Min Købmand i Thorsminde.

Thorsminde: Det var Fisk og Fritid i Thorsminde, der overtog aftalen med Postnord, da købmanden i Thorsminde i august lukkede ned. Men nu vender postudleveringen tilbage til Min Købmand.

- Det hører jo ligesom til omme ved købmanden - det har det altid gjort, og vi har stadig GLS, siger Kaylea Jeppesen, butiksansat ved Fisk og Fritid.

Den ene halvdel af den nye købmands-duo N.P. Skræddergaard har endnu ikke en præcis dato på, hvornår Postnord-udleveringen er oppe at køre i butikken:

- Men det bliver måske allerede fra på mandag, siger han.

Samtidig er butikken i Thorsminde i gang med aftaler fra andre udbringningsfirmaer:

- Vi skal have aftaler op med GLS, DAO, Bring og Postnord, så vi fra 1. januar har det hele, siger Skræddergaard.

Han forventer, at pakkeudleveringen vil kunne give lidt ekstra omsætning i butikken:

- Når folk er inde for at hente en pakke, er det jo ofte, at man lige tager to liter mælk med, når man står der, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce