Annonce
Ulfborg/Vemb

Popkorn-Thor har åbnet butik i Aarhus

Thor Frederiksen flyttede sidste år sin genbrugsbutik "Popkorn" fra at ligge inde midt i Holstebro, til et nedlagt landbrug i Staby. Nu har han flyttet den midlertidigt til Aarhus. Arkivfoto: Morten Stricker
Thor Frederiksen har for en kort stund åbnet butik i det aarhusianske.

Staby: Sidste år tog Thor Frederiksen springet. Hans retro- og vintagebutik, Popkornshop, havde indtil da haft hjemme i centrum af Holstebro, men nu åbnede han i stedet op på en adresse lidt udenfor Staby.

Beslutningen har han ikke fortrudt. For det er masser at se til. I hvert fald i langt de fleste måneder af året. Men december er og bliver en af de hårdeste måneder at trække folk til på grund af de mange julemarkeder, julegaveindkøb og familietamtam. Derfor har han tre måneder fra midten af november til februar taget springet til Aarhus, hvor han sammen med en kollega har åbnet en pop-up-shop.

- Det er nogle, jeg kender, fordi vi har lavet tv sammen for Danmarks Radio. De gik selv og legede med tankerne om at flytte på landet, så vi har haft sparret en del sammen. Og så kom den her ide med at prøve at lave noget sammen i julehandlen, siger Thor Frederiksen om samarbejdet med fynske Habengood.

De to butikker har fundet et ledigt lokale på M.P. Bruuns Gade - tæt på Bruuns Galleri.

- Det koster lidt, men når vi kun er der tre måneder skal folk ikke bruge en måned på at opdage, at vi er der, siger Thor Frederiksen.

Annonce
Butikken har fået placering på M.P. Bruuns Gade i Aarhus - ikke langt fra Bruuns Galleri. Privatfoto: Thor Frederiksen

En succes

Siden 15. november, hvor de fik nøglerne til stedet, har der været rygende travlt.

- Vi var nødt til at åbne dørene, mens vi var igang med at sætte det op i starten. Så indtil videre har det godt kunnet betale sig. Men det er hårdt, siger Thor Frederiksen, der syv dage i ugen må pendle til Aarhus - med en dag, der hedder fra otte morgen til otte om aftenen - når kørsel er talt med.

- Det er nu ellers ikke fordi, man bliver rig af det, griner han og forsætter:

- Men jeg vil hellere prioritere at bruge nogle penge og tjene nogle penge end at stå hjemme og kede mig, siger han.

Til storbyen

Grunden til, at det lige blev Aarhus, og ikke Holstebro, pop-up-butikken skulle åbne i, er kundepotentialet:

- Der er jo forskel på 50.000 og en halv million potentielle kunder. Og så er det der mange af mine kunder kommer fra - og kollegaens også, siger han.

Staby-butikken holder lukket indtil efter nytår. Pop-up-butikken har sidste åbningsdag i Aarhus den 15. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce