Annonce
Danmark

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Når restauranter og andre serveringssteder fra 21. april kan begynde udendørsservering igen, bør det ikke være med krav om, at kunder skal vise et coronapas. Det mener et flertal af partier på Christiansborg. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Udendørsservering bør kunne åbne 21. april uden krav om coronapas, mener flertal på Christiansborg.

Oppositionen, Enhedslisten og De Radikale mener alligevel ikke, at der er fornuft i at indføre krav om, at kunder skal vise et gyldigt coronapas ved udendørs serveringer.

Det oplyser partierne til DR.

Det er ellers en del af aftalen om rammerne for en genåbning af Danmark fra 22. marts. Her blev skrevet ind, at der kunne åbnes for udendørsservering fra 21. april, hvis kunderne kunne fremvise et gyldigt coronapas.

Et gyldigt coronapas kan opnås på tre måder: En negativ coronatest, der er maksimalt 72 timer gammel, en overstået infektion eller en fuldført vaccination.

Men selv om det indgik i aftalen, er hverken Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance, De Radikale eller Enhedslisten store tilhængere af kravet.

- Vi har hele tiden været skeptiske i forhold til brugen af coronapas, siger Peder Hvelplund, der er coronaordfører for Enhedslisten, til Ritzau.

- Og i særlig grad i forhold til udendørsservering, fordi det simpelthen er svært at se, hvilken smittedæmpende effekt det har.

- Vi har hele tiden haft den tilgang, at coronapasset skulle bruges så lidt som muligt og i kortest mulig tid, fordi det i vores øjne er et ret problematisk redskab.

- Når vi nu kan konstatere, at det i forhold til udendørsservering ikke har nogen effekt, så vi gerne, at man i kredsen af partier bliver enige om, at det krav sløjfer vi.

Hos Venstre vil politisk ordfører Sophie Løhde også gerne overtale de andre partier til at gå endnu længere.

- Det er rigtig godt, at der nu samler sig et flertal for at afskaffe coronapas ved udendørsservering. Det har vi kæmpet for, og vi skal også have det væk ved indendørs servering.

- Vi mener grundlæggende ikke, at coronapas i en begrænset periode skal bruges til andet end festivaler, koncerter og natteliv, siger hun og tilføjer, at dette også kun bør være tilfældet i en begrænset periode.

Ifølge De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, understreger den nuværende udformning af coronapasset, hvorfor krav om fremvisning af et coronapas skal begrænses til et absolut minimum.

- Alle kan tjekke på deres telefon, at man fremviser sit cpr-nummer. Det kommer jo ikke folk ved, siger han.

- Det er helt bizart: Hvis jeg vil sidde udenfor og drikke en kop kaffe med mine venner, skal jeg dele mine sundhedsoplysninger og mit cpr-nummer med en fuldstændig fremmed person.

/ritzau/

Læs DR''s historie om det politiske flertal her
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

19 ud af 20 ledige anmeldt til a-kasse for ikke at stå til rådighed - men det førte aldrig til en sanktion: Se her, hvad nogle af grundene kunne være

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Sport

Tidligere landsholdskeeper tager over som målmandstræner i TTH

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Struer

Politiet er tilbage efter fire års fravær: Både på cykel, i bil og i nye lokaler

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Kultur

Boganmeldelse: Grønne forventninger i 'Vi ville så meget'

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Holstebro

Han kyssede på ekspedienten, slikkede på sygeplejersken og forsøgte at flygte fra retten: Måtte overmandes af to betjente

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kultur For abonnenter

Verdens måske største af sin slags: Familien Kristensens samling fylder nu 600 kvadratmeter

Holstebro For abonnenter

Vil have psykolog frakendt retten til at arbejde med børn: Tiltalt for overgreb på 15-årig klient

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Annonce