Annonce
Lemvig

Lemvig Kommune skal spare 45 millioner:  - Det ser forfærdeligt ud

Pengene kan blive små det kommende år i Lemvig Kommune.
Parametrene går den forkerte vej for Lemvig Kommune, som kan se frem til et vanskeligt budget
Annonce

Lemvig: Det er dejligt varmt lige nu. Kommunalpolitikerne i Lemvig Byråd har det ekstra varmt. De står foran at skulle sammensætte et budget, og det bliver en vanskelig opgave.

- Ja, det ser forfærdeligt ud på forhånd, erkender borgmester Erik Flyvholm (V).

Hvor det de seneste to år har været en overkommelig opgave at skrue et budget sammen, så har de 21 medlemmer i år fået tommelskruerne på. 45 millioner kroner skal der findes i besparelser, lyder opgaven lige nu.

- Der er for mange parametre, der ikke går vores vej, så det ser noget værre ud, end jeg havde frygtet på forhånd. Udvalgene er pålagt at komme med forslag til besparelser på tre procent af deres budget, så det arbejder de med lige nu.

Annonce

Det går ikke vores vej

Byrådet mødes til seminar 27.-28. august, hvor de indledende forhandlinger til et eventuelt budget-forlig vil ske.


Vi søger fra puljen for særligt vanskeligt stillede kommuner i år, og jeg mener, vi er berettiget til det, fordi vi er blevet ramt så hårdt efter den nye udligningsreform.

Erik Flyvholm, borgmester


- Det går ikke vores vej. Der kom jo en udligningsreform, som skulle give en mere retfærdig fordeling af økonomien i landet. Problemet er bare, at de parametre, der er lagt ind, ikke er gode nok set fra Lemvig Kommunes side. Vi var med på, at der ikke længere skulle være helt så stor en kompensation for, at befolkningstallet falder. Det gør, vi får færre midler. Men til gengæld vægter det så alt for lidt, at vi er en geografisk set stor kommune med langt mellem borgerne. Når vi mister 100 skoleelever, kan vi jo ikke bare rykke sammen og spare tilsvarende ved at centralisere. Der skal være skoler fordelt ud over hele kommunen.

Annonce

Søger fra pulje i år

Borgmesteren forklarer videre, ar der et fald i arbejdsstyrken, som jo gør, at der også bliver et fald i skatteindtægterne.

- Det paradoksale er så, at de, der er her, tjener en rimelig god løn, så pr. borger er indtjeningen fin. Det gør så, vi ikke kompenseres, som vi burde i forhold til faldet i befolkningstallet. Alt i alt må man sige, at de parametre, der er sat i stedte for det, vi mister i faldet af antal borgere, er sat så lavt, at de gør vi økonomi ringere. Det bekymrende er, at det ikke kun er for et enkelt år, så det er en tilbagevendende udfordring.

Lemvig Kommune har i mange år ikke været i betragtning til at få fra puljen fra særligt vanskeligt stillede kommuner.

- Men den søger vi år, og jeg mener, vi er berettiget til det, fordi vi er blevet ramt så hårdt efter den nye udligningsreform.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce