Annonce
Holstebro

Politikere vrager forslag fra embedsmænd: Flest muligt penge skal ud til børnene

- Vi har valgt at tilbageholde 272.000 kroner, hvilket svarer til fem procent. Det er noget mindre end indstillingen, fordi vi gerne politisk vil have mest ud til institutionerne til at ansætte pædagogisk personale, siger Torben Gudiksen, formand for børn- og familieudvalget i Holstebro Kommune. Foto: Morten Stricker
Udvalget for Børn og Familie vil ikke være med til at tilbageholde den ene af de godt fem millioner, som kommunen får til et normeringsløft i 2020. Men udvalget vil heller ikke sende det fulde beløb ud i daginstitutionerne.
Annonce

Holstebro: Hvis politikerne havde fulgt indstillingen fra embedsmændene på rådhuset, så var en femtedel af de 5,4 millioner, som Holstebro Kommune modtager til et nomeringsløft i 2020, ikke blevet brugt på varme hænder ude hos børnene, men derimod til administration.

Men det var udvalget for Børn og Familie enige om ikke at ville.

- Vi har valgt at tilbageholde fem procent. Det er noget mindre end indstillingen, fordi vi gerne politisk vil have mest ud til institutionerne til at ansætte pædagogisk personale. Når vi har tilbageholdt 272.000 kroner, er det for at få dækket de udgifter, der er ud over lønudgiften til blandt andet it, forsikring og revision. Når man ansætter nyt personale, skal der for eksempel etableres computerarbejdspladser, siger udvalgsformand Torben Gudiksen (R).

- Jeg ville da foretrække, at man havde brugt det hele på at ansætte personale. I Herning har borgmesteren udtalt, at man ikke vil tilbageholde noget overhovedet, og i Esbjerg nøjes man med tre procent.

Ivan Holck Jensen, formand for BUPL MidtVestjylland.

Annonce

Herning giver det fulde beløb

BUPL MidtVestjylland har forud for beslutningen været ude med skarp kritik af forvaltningens forslag om at bruge én million kroner på at administrere fire millioner.

- Jeg ville da foretrække, at man havde brugt det hele på at ansætte personale, men kommunen har ret til at lave en beregning på, hvad det kommer til at koste i relaterede udgifter. Men i Herning har borgmesteren udtalt, at man ikke vil tilbageholde noget overhovedet, og i Esbjerg nøjes man med tre procent, siger Ivan Holck Jensen, formand for BUPL MidtVestjylland, men roser dog politikerne for at tage ansvar og sætte sig ind i tingene og ikke bare følge indstillingen fra forvaltningen.

Annonce

En til to måneder

De 5,1 millioner kroner rækker til at ansætte 11-12 medarbejdere ekstra ude i Holstebros vuggestuer og børnehaver.

Hvor længe går der, inden de ekstra hænder er ude at arbejde i institutionerne?

- Vi begynder ansættelsesprocessen nu - så om en til to måneder. Vi vil gerne have pengene ud så hurtigt som muligt, siger Torben Gudiksen.

Der er i Finansloven for 2020 afsat 500 millioner kroner til normeringer i dagtilbud. Midlerne er første led i indfasningen af minimumsnormeringer i dagtilbud. I Holstebro Kommune har politikerne besluttet, at udmøntningen tager udgangspunkt i samme vægtede fordeling imellem vuggestuebørn, børnehavebørn og specialgruppebørn, som gælder nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce