Annonce
Struer

Politikere vil reducere besparelse på specialundervisning

Høringssvar er der kommet rigtig mange af til den kommende helhedsplan for 0 til 18-års området, så politikerne har nu indkaldt til et ekstraordinært møde. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Børne- og uddannelsesudvalget har valgt at holde et ekstraordinært møde om den kommende helhedsplan, inden de ventes at sende den videre til byrådet.

Struer: Da politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg mødtes onsdag, var det blandt andet for at tage stilling til de mange høringssvar, der er kommet ind angående den kommende helhedsplan for 0 til 18-års området.

I beskrivelsen af sagen til politikerne kan man se, at udvalget blandt andet er blevet enige om, at den af rådgivningsfirmaet BDO foreslåede driftsoptimering på specialundervisningsområdet skal reduceres fra 2,2 millioner kroner til 0,7 millioner i 2020.

Beløbet vil så i 2021 og frem være på 1,7 millioner kroner.

- Vi synes, det er for markant en besparelse på det område, og det er jo stadig en stor ændring, forklarer Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

I den modsatte ende af skalaen er det eksempelvis blevet tilføjet, at der skal spares en million kroner på ledelse og administration på skole- og dagtilbudsområdet.

Hvad der konkret skal spares på, er endnu ikke fastlagt, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce

Vi synes, det er for markant en besparelse på det område, og det er jo stadig en stor ændring.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget

Svært at gennemskue

Kigger man generelt på høringssvarene, tilkendegiver mange, at der er flere positive aspekter ved helhedsplanen.

Blandt andet, at der sættes ind med en tidlig indsats gennem styrkelse af sundhedsplejen, styrket normering i dagtilbud og fremskudt socialrådgivning.

Ligeledes er der bred opbakning til forslaget om to voksne i flere undervisningstimer og et PPR, der er tættere på børnegrupperne, som det hedder.

Flere peger dog også på, at det kan være svært at gennemskue positive og negative konsekvenser af helhedsplanen, da der endnu ikke er udarbejdet nye modeller for tildeling af ressourcer på dagtilbuds- og skoleområdet.

Ligeledes kritiseres det, at der er stor usikkerhed i finansieringen af helhedsplanen, og at der tales om øget kvalitet, når der samtidig reduceres og effektiviseres på området.

Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget blev ved mødet onsdag enige om at indkalde til et ekstraordinært møde 16. september, hvorefter de ventes at sende planen videre til byrådets budgetseminar, som bliver afholdt 19. og 20. september.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce