Annonce
Struer

Politikere vil reducere besparelse på specialundervisning

Høringssvar er der kommet rigtig mange af til den kommende helhedsplan for 0 til 18-års området, så politikerne har nu indkaldt til et ekstraordinært møde. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Børne- og uddannelsesudvalget har valgt at holde et ekstraordinært møde om den kommende helhedsplan, inden de ventes at sende den videre til byrådet.

Struer: Da politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg mødtes onsdag, var det blandt andet for at tage stilling til de mange høringssvar, der er kommet ind angående den kommende helhedsplan for 0 til 18-års området.

I beskrivelsen af sagen til politikerne kan man se, at udvalget blandt andet er blevet enige om, at den af rådgivningsfirmaet BDO foreslåede driftsoptimering på specialundervisningsområdet skal reduceres fra 2,2 millioner kroner til 0,7 millioner i 2020.

Beløbet vil så i 2021 og frem være på 1,7 millioner kroner.

- Vi synes, det er for markant en besparelse på det område, og det er jo stadig en stor ændring, forklarer Peter Vestergaard (R), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

I den modsatte ende af skalaen er det eksempelvis blevet tilføjet, at der skal spares en million kroner på ledelse og administration på skole- og dagtilbudsområdet.

Hvad der konkret skal spares på, er endnu ikke fastlagt, lyder det fra udvalgsformanden.

Annonce

Vi synes, det er for markant en besparelse på det område, og det er jo stadig en stor ændring.

Peter Vestergaard (R), formand, børne- og uddannelsesudvalget

Svært at gennemskue

Kigger man generelt på høringssvarene, tilkendegiver mange, at der er flere positive aspekter ved helhedsplanen.

Blandt andet, at der sættes ind med en tidlig indsats gennem styrkelse af sundhedsplejen, styrket normering i dagtilbud og fremskudt socialrådgivning.

Ligeledes er der bred opbakning til forslaget om to voksne i flere undervisningstimer og et PPR, der er tættere på børnegrupperne, som det hedder.

Flere peger dog også på, at det kan være svært at gennemskue positive og negative konsekvenser af helhedsplanen, da der endnu ikke er udarbejdet nye modeller for tildeling af ressourcer på dagtilbuds- og skoleområdet.

Ligeledes kritiseres det, at der er stor usikkerhed i finansieringen af helhedsplanen, og at der tales om øget kvalitet, når der samtidig reduceres og effektiviseres på området.

Politikerne i børne- og uddannelsesudvalget blev ved mødet onsdag enige om at indkalde til et ekstraordinært møde 16. september, hvorefter de ventes at sende planen videre til byrådets budgetseminar, som bliver afholdt 19. og 20. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce