Annonce
Holstebro

Politikere om mangel på ladestandere til elbiler: Der skal findes en løsning

Eon har fire ladestandere på rad ved p-pladsen ved Nørreportcentret. Det er dog af den langsomme slags, og mandag var de ikke i brug. Der er ingen lynladere i byen - og nærmeste hurtigladere er ved Bilka og i Struer, hvor man kan komme et godt stykke vej med en times opladning.  Foto: Johan Gadegaard.
Flere politikere vil presse på for, at Holstebro er lige så kreativ som de nabokommuner, der støtter opstilling af ladestationer - og med det mål at fremme elbiler og den grønne omstilling.

HOLSTEBRO: Flere politikere vil nu presse på for at finde en løsning, så der kommer flere ladestandere til elbiler i Holstebro-området.

- Vi har i natur, miljø- og klimaudvalget presset på for at få flere ladestandere for at bane vej for flere elbiler. Men den formelle beslutning er i teknisk udvalg, og Vestforsyning er den tredje spiller. Det komplicerer sagen, siger Karsten Filsø (SF), som ønsker sagen drøftet på næste udvalgsmøde.

I fredags beskrev avisen, hvordan Holstebro Kommune overhales af både Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern Kommuner, når det gælder ladestandere.

- Hvis Struer og Ringkøbing-Skjern har fundet modeller, hvor både kommune og forsyningsselskab lovligt kan støtte og medvirke til opstilling af ladestandere, så skal vi da lære af det, siger Karsten Filsø.


Det er da enormt interessant, at kommunerne og forsyningsselskaberne tolker reglerne så forskelligt. Og der synes jeg, at vi skal se, hvad andre kommuner og elselskaber gør og gå til grænsen

Rasmus Beltofte (R), medlem af natur, miljø og klimadudvalget


Byrådsmedlem Rasmus Beltofte (R) var med til at få afsat fem millioner kroner på budgettet i 2023 til ladestandere og andre grønne tiltag, og han er også utålmodig.

- Det er da enormt interessant, at kommunerne og forsyningsselskaberne tolker reglerne så forskelligt. Og der synes jeg, at vi skal se, hvad andre kommuner og elselskaber gør og gå til grænsen, siger Rasmus Beltofte, som har været i kontakt med radikale folketingsmedlemmer om sagen.

Annonce

Spørger ministre

- De vil nu stille spørgsmål til ministre og søge at afklare, hvad kommuner må, siger Rasmus Beltofte, som foreslår, at Folketinget afsætter puljer til at få opsat ladestandere i de områder af landet med "hvide pletter" - og herunder Holstebro

Han er også opmærksom på, at prisen på 1100 kroner per Ampere til elselskaberne er en stor post ved opstilling af ladestandere. I 2020 var prisen det halve.

- Det er vigtigt at få fjernet eller sænket denne afgift, så den ikke er en kæmpeforhindring for ladestandere, siger Rasmus Beltofte.

Lige nu er der ladestandere to steder i Holstebro centrum, og tre nye er på vej. Eneste hurtiglader er dog ved Bilka.

- Det er et vigtigt signal for fremme af elbiler, at der er hurtigladere, og måske bør vi tale med Coop og handelsstanden, om de kan gøre det samme som Bilka, siger Beltofte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce