Annonce
Holstebro

Kommer opsagt forpagter i møde:  Vi skal finde en mindelig løsning

- De kører rundt med maskiner herude allerede nu for at lave jordbundsprøver, og de kommer rendende med deres arkitekter for at måle op. Det synes jeg ikke, at de kan være bekendt her otte måneder før. Jeg føler mig jaget ud, siger Ulla Hatfeldt, der er opsagt som forpagter af Mejrup Sognegård. Foto: Morten Stricker
Indtil videre har kommunen stået stejlt på, at forpagteren af Mejrup Sognegård kunne opsiges med ét års varsel og uden nogen form for kompensation. Men nu kan der være en opblødning på vej.
Annonce

Mejrup: De seneste måneder har fronterne været trukket skarpt op, og dialogen er foregået mellem Holstebro Kommunes chefjurist og advokaten for forpagteren af Mejrup Sognegård igennem 13 år. Parterne er uenige om, hvilken forpagtningsaftale, der gælder.

Men nu ser der ud til at være en opblødning på vej, som godt nok ikke redder sognegården, men som sikrer, at den mangeårige forpagter kommer videre på en ordentlig måde.


Forpagteren har sandsynligvis juraen imod sig, men jeg er enig med Bodil i, at vi skal sætte os ned omkring et bord og tale sammen om at finde en mindelig løsning.

Svend Ørgaard.


- Jeg har opfordret til, at vi prøver at få en dialog om en løsning - og en snak med Ulla om, hvad hun kunne have af ønsker. Vil hun køre videre et andet sted, kunne det være hjælp til at flytte de ting fra sognegården, hun kunne bruge, og til at overtage vores ting til en rimelig pris. Det kunne også være, at hun finder et arbejde før tid og ikke ønsker at køre det helt til ende - kunne vi så give en kompensation, uden at det danner præcedens? I mit hoved kunne det godt være en løsning, siger Bodil Pedersen (S), der er medlem af børn- og familieudvalget, som er det udvalg, der har ønsket sognegården nedlagt for at kunne bruge pladsen til en udvidelse af skolen.

Annonce

Købes fri før tid

Sognegårdsdriften hører dog under kultur- og fritidsudvalget, og her sidder en anden af Mejrups byrådsmedlemmer, Svend Ørgaard (S), der også er medlem af børn- og familieudvalget.

- Forpagteren har sandsynligvis juraen imod sig, men jeg er enig med Bodil i, at vi skal sætte os ned omkring et bord og tale sammen om at finde en mindelig løsning, siger Svend Ørgaard, der heller ikke afviser, at det kan komme på tale at købe forpagteren ud før tid.

Annonce

Føler sig jaget ud

De nye meldinger glæder Ulla Hatfeldt, der har forpagtet sognegården siden 2007. Hun er 54 år og har ikke mod på at gå ud og starte en ny catering-virksomhed op.

- Nej, jeg skal ud og finde mig et helt almindeligt lønmodtagerjob, siger Ulla Hatfeldt.

Hendes verden ramlede, da hun sidste efterår ad omveje hørte rygter om, at sognegården skulle lukke. Hun troede, hun havde en aftale med kommunen om, at hun kunne blive indtil år 2027 og har løbende investeret i sognegården. Omvendt mener kommunen, at hun kan opsiges med ét års varsel - og Ulla Hatfeldt er opsagt per 1. juli 2021.

Men hun ikke lyst til at gå tiden ud, siger hun til Dagbladet. Hun er meget påvirket af situationen.

- Det kan jeg mærke nu, hvor der bliver lagt pres på mig. Det føler jeg i hvert fald. De kører rundt med maskiner herude allerede nu for at lave jordbundsprøver, og de kommer rendende med deres arkitekter for at måle op. Det synes jeg ikke, at de kan være bekendt her otte måneder før. Jeg føler mig jaget ud og har svært ved at være i det, så jeg ønsker en ordning, hvor jeg bliver købt ud fra 1. januar 2021, siger Ulla Hatfeldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De kommer med musik for alle pengene

Annonce