Annonce
Holstebro

Politikere afviser embedsmænds forslag: Vil ikke tvinge skole til at samle sfo-børn

Vinderup Skole skal selv beslutte, om de ældste og yngste sfo-børn fortsat skal passes på to matrikler - eller samles henten på skolen på Sevelvej eller på Sportsvej. Politikerne vil ikke tvinge noget ned over hovedet på forældrene. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Det bliver op til skolebestyrelsen at bestemme, om sfo-børnene i Vinderup fortsat skal passes på to matrikler.
Annonce

Vinderup: Der var lagt op til, at Vinderups ældste sfo-børn skulle rømme bygningerne på Sportsvej og rykke sammen med de yngste på skolen, for at løse pladsproblemer i hjemmeplejen, efter loven er ændret og stiller højere krav om omklædningsfaciliteter.


Vi vil ikke pålægge Vinderup Skole at samle SFO'en. Det gør vi ud fra, at vi ønsker, at beslutninger tages nærmere på borgerne - og i den sammenhæng er nærmere skolebestyrelsen i Vinderup og forældrene i området - ud fra et værn om det lokale demokrati.

Torben Gudiksen (R), formand for børn- og familieudvalget i Holstebro Kommune.


Men et enigt børn- og familieudvalg valgte torsdag at afvise indstillingen fra forvaltningen.

- Vi vil ikke pålægge Vinderup Skole at samle SFO'en. Det gør vi ud fra, at vi ønsker, at beslutninger tages nærmere på borgerne - og i den sammenhæng er nærmere skolebestyrelsen i Vinderup og forældrene i området - ud fra et værn om det lokale demokrati, siger Torben Gudiksen (R), formanden for børn- og familieudvalget - og tilføjer:

- Men de beslutninger, Vinderup Skole tager, skal være inden for de givne økonomiske rammer.

Annonce

Fralægger sig ansvaret

Skolebestyrelsen har hele tiden været imod at samle SFO'en på skolen, hvor udearaelerne er klart mindre attrative end på Sportsvej.

Alligevel står skolebestyrelsesformand Tanja Bilde Binderup ikke med armene op over hovedet:

- Når politikerne kaster den tilbage til skolebestyrelsen, så er det også en god måde at fjerne ansvaret væk fra sig selv.

Men er du ikke glad for, at I ikke får tvunget noget ned over hovedet?

- Det er jeg, men hele sagen har skabt en stor usikkerhed for medarbejdere og forældre, som ikke havde været nødvendig og sat os i skolebestyrelsen under pres, da man godt kan få oplevelsen af, at hvis vi ikke træffer en beslutning, så vil der komme et diktat fra forvaltningen, siger skolebestyrelsesformanden.

Annonce

"Glemmer udearealer"

Hun understeger, at beslutningen om, hvad der skal ske med SFO'en ligger hos den samlede bestyrelse, som indkaldes til et møde snarest.

- Men jeg kan være nervøs for, at træffer vi en beslutning som følger forvaltnings indstilling, så glemmer de alt om anlægsmidlerne til forbedring af ude-arealerne som var en del af indstillingen - og siger, at dét har vi selv besluttet - og så får vi kun nogle småpenge, som vi ikke kan bruge til noget.

Der er tre scenerarier for skolen. Enten kan skolen køre videre som i dag med SFO på to matrikler, hvilket udfordrer økonomien, eller den kan samle alle børn på skolen eller ude på Sportsvej.

- Jeg synes ikke, forvaltningen har fremlagt et solidt økonomisk materiale. Vi er nødt til at have flere tal og fakta, før vi kan træffe en beslutning, siger Tanja Bilde Binderup.

Annonce

Drøftelser på lukkede møder

Flere af de politiske drøftelser angående udnyttelse af de kommunale bygninger i Vinderup er foregået på den lukkede del af børn- og familieudvalgets møder. Her har også den mindste af Vinderups børnehaver været i spil til en lukning, erfarer Dagbladet, for på den måde at skaffe plads til hjemmeplejen.

- Der er mange ubekendte i denne sag, og jeg havde hellere set, at man havde inviteret os ind sammen med andre brugere af de kommunale bygninger i Vinderup og fået en konstruktiv dialog om, hvordan kvadratmetrene kan bruges bedst muligt, så kunne det have endt med at der blev skabt mere synergi på tværs af forvaltningsområderne i stedet for en masse uro, siger Tanja Bilde Binderup, der især en bekymring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Millioner af nedgravede mink: Jura-eksperter sår tvivl om lovlighed af minkgrave

Annonce