Annonce
Holstebro

Politiker raser over kulturudveksling: "Grotesk udover alle grænser"

Børnene fra Holstebro Friskole besøgte onsdag i sidste uge Trivselshuset i Trekanten, hvor de blandt andet skulle lære at binde tørklæde. Foto: Morten Stricker

Den kulturudveksling, der fandt sted i sidste uge mellem Holstebro Friskole og Trekanten, har fået DF-politiker Martin Henriksen til tastaturet. Han kalder det grotesk og vil fratage skolen dens offentlige støtte.

Annonce

Holstebro/Christiansborg: 50 elever fra Holstebro Friskole tog i sidste uge en bus ud til Trekanten, hvor skolebørnene blandt andet prøvede kræfter med afrikansk dans, lærte at skrive deres navne på kurdisk og arabisk og iklædte sig tørklæder. Formålet med turen var at rydde fordomme af vejen og at udvide børnenes horisont.

Men sådan ser medlem af Folketinget Martin Henriksen (DF) ikke på det. Han kalder i stedet friskoleelevernes besøg i Trekanten for "grotesk udover alle grænser" i et Facebook-opslag, han har lavet mandag eftermiddag.

- Jeg synes, det på alle måder er langt ude, at man tager nogle unge, uskyldige børn med over til et område, hvor man så instruerer dem i, hvordan man kan bære det muslimske tørklæde. Det er bare langt over grænsen til, hvad man kan tillade sig, og jeg synes, det er at vende tingene på hovedet, siger Martin Henriksen.

- Det billede, hvor den lille pige får tørklædet på, er noget af det mest groteske, jeg nogensinde har set. Det er så langt fra, hvordan en skole i Danmark burde fungere.

Kan du slet ikke se noget positivt ved kulturudvekslingen?

- Af det, jeg har fået beskrevet, så er svaret entydigt nej. Det er de, der kommer til Danmark, der skal tilpasse sig dansk kultur og danske normer og ikke omvendt, siger politikeren fra Dansk Folkeparti, der siden har rettet henvendelse til både integrations- og undervisningsministeren.

- Vi har bedt undervisningsministeren hente en redegørelse fra skolen og overveje, om den bør miste sit offentlige tilskud. For den er tydeligvis ikke i stand til at varetage sin opgave som dansk skole, siger Martin Henriksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Et skridt nærmere en dukkert

Annonce