Annonce
Læserbrev

Politik. To politiske veje for Danmark

Annonce

Debat: Vi er lige nu vidner til det største økonomiske tilbageslag siden anden verdenskrig. På kun to måneder har 50.000 danskere måttet tage plads i køen foran jobcentre, mens flere erhvervsdrivende har oplevet deres livsværk smuldre mellem hænderne på dem. Samtidig er 170.000 i øjeblikket hjemsendt på lønkompensationsordningen. Der er ingen tvivl om, at vi befinder os i en ekstremt alvorlig situation, og at der er akut brug for, at vi igangsætter økonomiske tiltag, som bidrager til genopretningen af Danmark efter coronakrisen.

I Venstre har vi en klar retning for genopretningen. En halvering af momsen, fremrykning af skatte- og afgiftslettelser, skatte-, afgifts- og byrdestoppet samt en krisefond til gavn for eksportvirksomheder er nogle af de ting, som vi har spillet på banen til at skabe jobs. Alt med henblik på at stimulere dansk økonomi og jobskabelse. Især skatte- og afgiftsstoppet er alfa og omega for genopretningen af dansk økonomi. Hvis skatten hæves, som flere af regeringens støttepartier lægger op til, mister Danmark arbejdspladser til udlandet. Det vil være gift i forhold til at genskabe de jobs, som allerede er gået tabt i krisen. Vi er nødt til at sikre, at danskerne kan komme på arbejde igen. Det indebærer, at der skabes ro om virksomhederne, så virksomhederne igen kan begynde at ansætte og investere. Det handler om danske arbejdspladser og dansk velfærd.

Anderledes ser det ud på venstrefløjen. Regeringens støttepartier farer frem med krav om højere skatter og øgede offentlige driftsudgifter. Både Enhedslisten og SF presser regeringen til at komme med en klar afvisning af Venstres krav om skattestop. Regeringen har i denne regeringsperiode allerede hævet skatterne for danskere og danske virksomheder markant, og dermed gjort det dyrere at være dansker. Og med støttepartiernes seneste udmeldinger kan vi se frem til mere af den slags.

Det står nu klart, at der er to veje i dansk politik – skattestigning eller skattestop. Som vi har set mange gange før i coronakrisen, vil Mette Frederiksen ikke klart tilkendegive, hvad hendes plan er. I Venstre opfordrer vi regeringen til at spille med åbne kort og klart tilkendegive, hvilken retning den følger – SF og Enhedslistens skattestigninger eller Venstres skattestop. Det er kun fair overfor danskerne, at regeringen melder klart ud om, hvordan vi får Danmark tilbage i topform.

Venstres position er i hvert fald krystalklar: Vi lægger ikke stemmer til en genopretningsplan, hvor der er skatte- eller afgiftsstigninger. Men hvad vil regeringen?

Kristian Jensen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Hvornår bliver det minkenes tur?

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce