Annonce
Læserbrev

Politik. Tal og troværdighed, Mette Marie Thomsen

Debat: I Dagbladet den 18. november 2019 har Venstres lokalformand Mette Marie Thomsen et indlæg, hvor hun kritiserer Socialdemokratiet og især borgmester H.C. Østerby for det netop vedtagne budget for 2020, som indeholder en skattestigning på 0,2 procent. Mette Marie Thomsen anfører, at der skal betales en betydelig strafafgift til staten, og at H.C Østerby tidligere har hævdet, at netop denne strafafgift gjorde, at en stigning ville være utænkelig.

Det er korrekt, at hvis tingene havde været som tidligere år, hvor man skulle aflevere 75 procent til staten det første år – derefter 50 procent de to næste år og endelig 25 procent det fjerde år, så ville en skattestigning ikke være kommet på tale. Men det må være undgået Mette Marie Thomsens opmærksomhed, at netop i 2020 åbnede indenrigsministeriet et vindue for, at disse procentsatser kunne være mindre. Fakta er, at Holstebro kommune det første år – altså i 2020 – skal aflevere 27,7 procent til staten og ikke, som Mette Marie Thomsen anfører, 75 procent. De to næste år er procentsatsen 18,5 mod de anførte 50 procent, og det fjerde år er vi nede på 9,2 procent i stedet for 25 procent.

Netop – og ene og alene – af den årsag valgte vi i den socialdemokratiske gruppe at gå ind for en beskeden skattestigning. Ingen ved om dette vindue nogen sinde igen bliver sat på klem, men nu udnytter vi muligheden. Dermed får vi en unik mulighed for at styrke folkeskoleområdet og hele børne- og familieområdet og andre områder – herunder fremskyndelse af asfalt til forsømte veje, klimaindsatsen, erhvervslivet og ældreområdet.

Så derfor Mette Marie Thomsen, det er helt OK at være uenige med socialdemokratiet i Holstebro og med den siddende borgmester, men du skal have de rigtige og gældende fakta på plads i din argumentation.

Annonce
Svend Ørgaard. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Kultur

Her bliver du taget virkelig godt imod

Annonce