Annonce
Læserbrev

Politik. Tal og troværdighed, Mette Marie Thomsen

Annonce

Debat: I Dagbladet den 18. november 2019 har Venstres lokalformand Mette Marie Thomsen et indlæg, hvor hun kritiserer Socialdemokratiet og især borgmester H.C. Østerby for det netop vedtagne budget for 2020, som indeholder en skattestigning på 0,2 procent. Mette Marie Thomsen anfører, at der skal betales en betydelig strafafgift til staten, og at H.C Østerby tidligere har hævdet, at netop denne strafafgift gjorde, at en stigning ville være utænkelig.

Det er korrekt, at hvis tingene havde været som tidligere år, hvor man skulle aflevere 75 procent til staten det første år – derefter 50 procent de to næste år og endelig 25 procent det fjerde år, så ville en skattestigning ikke være kommet på tale. Men det må være undgået Mette Marie Thomsens opmærksomhed, at netop i 2020 åbnede indenrigsministeriet et vindue for, at disse procentsatser kunne være mindre. Fakta er, at Holstebro kommune det første år – altså i 2020 – skal aflevere 27,7 procent til staten og ikke, som Mette Marie Thomsen anfører, 75 procent. De to næste år er procentsatsen 18,5 mod de anførte 50 procent, og det fjerde år er vi nede på 9,2 procent i stedet for 25 procent.

Netop – og ene og alene – af den årsag valgte vi i den socialdemokratiske gruppe at gå ind for en beskeden skattestigning. Ingen ved om dette vindue nogen sinde igen bliver sat på klem, men nu udnytter vi muligheden. Dermed får vi en unik mulighed for at styrke folkeskoleområdet og hele børne- og familieområdet og andre områder – herunder fremskyndelse af asfalt til forsømte veje, klimaindsatsen, erhvervslivet og ældreområdet.

Så derfor Mette Marie Thomsen, det er helt OK at være uenige med socialdemokratiet i Holstebro og med den siddende borgmester, men du skal have de rigtige og gældende fakta på plads i din argumentation.

Svend Ørgaard. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce