Annonce
Læserbrev

Politik. Tak til jer, der laver noget

Debat: Pengene skal tjenes, før de skal bruges. Det er sund fornuft af den slags, der holder Danmark sammen. Og sådan lever de fleste danskere gudskelov hver dag ved at stå op og knokle for en bedre morgendag for dem selv og deres omgivelser.

Den erkendelse savnes hos det nye røde flertal. Regeringen er gået den helt modsatte vej med en bebudet tredobling af arveafgiften, en tredobling af kravet om kvælstofreduktion til landbruget og mere bøvl og bureaukrati for erhvervslivet. Samtidig skal forældre på kontanthjælp have højere ydelser.

Linjen er klar – højere skatter og mere bøvl til dem, der laver noget, og flere penge til dem, der ikke laver noget. Det er politik, der giver os mindre at leve af i fremtiden.

Der er ellers nok at tage fat på: Større adgang til kvalificeret udenlandsk arbejdskraft, højere topskattegrænse, lavere selskabsskat, fjernelse af bureaukrati og regler, stop for tilgang til efterløn, sænkning af dimittendsatsen på dagpenge – og jeg kunne blive ved.

Derfor er der en besked til alle jer, der laver noget: Liberal Alliance har ikke glemt jer. Og Danmark kan ikke undvære jer. Tak for jeres indsats hver eneste dag – vi kæmper for, at den bliver påskønnet.

Annonce
Alex Vanopslagh. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Leder For abonnenter

Den bedste vaccination

75 år er lang tid. Det er en menneskealder - og mere skal der måske ikke til, for at glemslen om Holocausts rædsler slår igennem. I går var det 75 år siden, at russiske soldater befriede Auschwitz, og ingen længere kunne benægte det vanvid og massemord, som tyskerne havde sat i system på Europas jøder. I dag ser vi over hele Europa desværre nye angreb på jøder. Vi har set det senest i Danmark, hvor en jødisk kirkegård i Randers er blevet vandaliseret, og hvor jødiske medborgere har fået sat gule stjerner på deres postkasser. Der er naturligvis langt fra manglende respekt og hærværk fra historieløse højreradikale til nye koncentrationslejre. Men den antisemitisme, som man skulle tro, verden for evigt var blevet vaccineret mod med Anden Verdenskrig, trives desværre stadig. Det gør den i Danmark, og det gør den ude i verden. I et indlæg i nyhedsmagasinet Der Spiegel advarer den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, ligefrem om, at fornærmelser og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, og at næsten hver anden jøde i Tyskland har overvejet at forlade landet. Truslen mod den jødiske befolkning kommer mange steder fra. Den kommer fra højreradikale, den kommer fra muslimer, og den er sågar tidligere også set komme fra venstrefløjen, hvor man har sympatiseret med og økonomisk støttet grupperinger, der mest af alt ønskede staten Israel opløst. I alt seks millioner jøder blev myrdet under Anden Verdenskrig. Langt de fleste i udryddelseslejre som Auschwitz, der lå i det sydlige Polen. Og når antisemitismen viser sit grimme ansigt igen, så er det ikke kun et problem for den jødiske befolkning. Den er vores alles problem. Den viser, at vi ikke lært en dyt af historien, at vi stadig er nødt til at minde om rædslerne fra koncentrationslejrene, og hvad galoperende vanvid kan føre til. 75-året for befrielsen af Auschwitz og enden på Holocaust er en glimrende lejlighed til at genfortælle historien - og minde hinanden om, at den bedste vaccination mod gentagelse af fortidens dumheder og den stigende antisemitisme er at huske fortiden.

Annonce