Annonce
Debat

Politik. Styrk regionerne

Frederik Madsen. Arkivfoto

Debat: I Enhedslisten mener vi, at regionerne bør bevares og styrkes.

Kerneargumenterne er:

1: styrkelse af det lokale demokrati


  1. bevarelse af lokale arbejdspladser.

Dertil kommer adskillige andre gode argumenter, som rigtig mange andre dygtige politikere har givet udtryk for.

I Enhedslisten følger vi tæt det gode politiske arbejde, som vore egne to valgte udfører. Else Kayser og Signe Lund Jensen.

Og alle os, som er borgere heromkring, kan glæde os over de kvalificerede folk, vi har fået valgt på tværs af de politiske partier.

Vi glæder os, når folk som Jørgen Nørby engagerer sig specielt i arbejdet med den kollektive trafik, eller når Arne Lægård slås for gode lokale initiativer. Begge hæderlige venstrefolk.

Og sådan kunne man fremhæve politikere fra andre partier, som slås for ordentlige lokale forhold. Med den tilføjelse, at det ikke handler om gammeldags "sognerådspolitik", men om at finde løsninger som gavner helheden og er velkvalificerede. Og med den nye regionrådsformand Kühnau er der kommet nye øjne på den demokratiske proces.

Det er derfor, det er så vigtigt at holde fast i lokaldemokratiet, som det praktiseres i Regionalrådet.

Det er derfor, det er vigtigt at øge den regionale demokratiske proces. I den seneste tid er der ligeledes sket ændringer i selve organisationen af de faste og stående udvalg. Jeg kan ikke nøjere redegøre for disse forhold, men det betyder i praksis mere dynamiske og demokratiske processer. Da amterne blev nedlagt, så vi, hvordan den voldsomme centralisering medførte enorme tab af demokrati, viden og faglighed. Det samme vil ske ved nedlæggelse af regionerne.

Da amterne eksisterede, betalte vi amtsrådsskat. Det betød større politisk styrke til amtsrådene. Enhedslisten foreslår, at også regionerne kan udskrive skat.

Det glæder Enhedslisten, at der i det borgerlige bagland findes stemmer, der deler vore holdninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce