Annonce
Læserbrev

Politik. Ryd op i råddenskaben

Debat: Det danske samfund bygger i høj grad på tillid. Borgerne skal kunne stole på, at de offentlige institutioner bruger fællesskabet penge til de bevilgede formål – og at ingen rager til sig for egen vindings skyld. Desværre har vi på det seneste set grelle eksempler på svindel og misbrug med skatteydernes penge. Først havde vi Britta-sagen, hvor en medarbejder i Socialstyrelsen valgte at tage penge fra de mest udsatte mennesker i Danmark og i stedet bruge pengene på heste og et sommerhus i Sydafrika. Og nu ser vi så, at medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse også er anklaget for millionsvindel med styrelsens penge, som blandt andet er gået til at renovere og lave en tilbygning til en af medarbejdernes eget hus. De har på den måde kunnet gennemføre fiktive indløb til dem selv på vegne af styrelsen. Det er fuldstændig uacceptabelt.

Vi kan naturligvis ikke blive ved med at se til, mens fællesskabets penge misbruges af nogle brodne kar blandt de offentlige ansatte. Både af hensyn til vores fællesskab. Men også så de mange dygtige og ærlige ansatte i den offentlige sektor ikke miskrediteres eller ses skævt til på grund af disse sager. Derfor er der brug for, at statsministeren nu sætter sig for bordenden og tager ansvaret på sig, så vi i fremtiden undgår lignende sager. Venstre har derfor konkret foreslået, at der i regi af Rigsrevisionen laves en systematisk og hurtig gennemgang af alle relevante ministerier og styrelser, hvor der ikke findes mekanismer til at sikre den fornødne kontrol med betroede midler. Der skal ryddes fuldkommen op, hvor råddenskab og en uacceptabel kultur har indfundet sig.

Annonce
Kristian Pihl Lorentzen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce