Annonce
Læserbrev

politik. Nu kommer børnene endelig ud af Sjælsmark

Annonce

Debat: Danmark skal børn ikke vokse op bag hegn. Nu får Sjælsmarks børn og familier endelig mulighed for at flytte ud. Den skadelige symbolpolitik tabte. Børnene vandt!

Vi har sagt det igen og igen: Sjælsmark er en skændsel. Ingen andre steder i Danmark tillader vi, at børn vokser op under forhold, som børnene har gjort her. Tre ud af fem børn på Sjælsmark vil sandsynligvis få en psykiatrisk diagnose, hvis de blev udredt. Venstre og Socialdemokratiets svar indtil nu: I kan få lov at spise jeres mad på værelset fremfor i kantinen.

Nu gør vi op med alt det! Den uværdige indkvartering af familier. Og den uværdige politiske diskussion, om hvor lidt vi kan slippe af­sted med at gøre for de her børn. Nu ligger der endelig en køreplan for, hvordan børnene kommer ud af Sjælsmark. Sjælsmarks børn og familier får nu mulighed for at flytte ud. Når Radikale Venstre sætter kursen, får børn igen lov at være børn.

Vi fik med i regeringsaftalen med Socialdemokratiet, at børnene skulle ud af Sjælsmark, men vi har savnet handling fra regeringens side. Derfor gjorde vi det klart for regeringen allerede i september, at vores støtte til en finanslov var betinget, af at der lå en køreplan for, at børnene kommer ud af Sjælsmark.

Torsdag kunne vi offentliggøre en aftale indgået med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, der betyder, at børnefamilierne tilbydes mulighed for at kunne flytte ud af Sjælsmark senest i april 2020. På det nye center gennemfører vi de anbefalinger omkring madlavning, institutioner, folkeskole og indretning, som Røde Kors har anbefalet.

Det har været en lang sej kamp for børnene på Sjælsmark, men når Radikale Venstre sætter kursen, får børn igen lov at være børn. Og kampen for sund fornuft i udlændingepolitikken fortsætter i de igangværende finanslovforhandlinger!

Andreas Steenberg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Stødte sammen i rundkørsel

Annonce