Annonce
Læserbrev

politik. Nu kommer børnene endelig ud af Sjælsmark

Debat: Danmark skal børn ikke vokse op bag hegn. Nu får Sjælsmarks børn og familier endelig mulighed for at flytte ud. Den skadelige symbolpolitik tabte. Børnene vandt!

Vi har sagt det igen og igen: Sjælsmark er en skændsel. Ingen andre steder i Danmark tillader vi, at børn vokser op under forhold, som børnene har gjort her. Tre ud af fem børn på Sjælsmark vil sandsynligvis få en psykiatrisk diagnose, hvis de blev udredt. Venstre og Socialdemokratiets svar indtil nu: I kan få lov at spise jeres mad på værelset fremfor i kantinen.

Nu gør vi op med alt det! Den uværdige indkvartering af familier. Og den uværdige politiske diskussion, om hvor lidt vi kan slippe af­sted med at gøre for de her børn. Nu ligger der endelig en køreplan for, hvordan børnene kommer ud af Sjælsmark. Sjælsmarks børn og familier får nu mulighed for at flytte ud. Når Radikale Venstre sætter kursen, får børn igen lov at være børn.

Vi fik med i regeringsaftalen med Socialdemokratiet, at børnene skulle ud af Sjælsmark, men vi har savnet handling fra regeringens side. Derfor gjorde vi det klart for regeringen allerede i september, at vores støtte til en finanslov var betinget, af at der lå en køreplan for, at børnene kommer ud af Sjælsmark.

Torsdag kunne vi offentliggøre en aftale indgået med Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten, der betyder, at børnefamilierne tilbydes mulighed for at kunne flytte ud af Sjælsmark senest i april 2020. På det nye center gennemfører vi de anbefalinger omkring madlavning, institutioner, folkeskole og indretning, som Røde Kors har anbefalet.

Det har været en lang sej kamp for børnene på Sjælsmark, men når Radikale Venstre sætter kursen, får børn igen lov at være børn. Og kampen for sund fornuft i udlændingepolitikken fortsætter i de igangværende finanslovforhandlinger!

Annonce
Andreas Steenberg. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Udnævnelse i Salling Bank

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce