Annonce
Læserbrev

Politik. Kulturpenge i en sparetid

Debat: De Radikales to byrådsmedlemmer i Holstebro skældte i mandagsavisen i et læserbrev ud på resten af byrådet for at støtte besparelser på egnsteater aftalerne. Dette skulle ske forud for indgåelse af nye fire-årige forlængelser af de tre egnsteater aftaler, hvor vi samlet set lægger bånd på betydelige millionbeløb i en vanskelig tid. Vores holdninger i sagen kaldes citat "decideret uanstændige".

Særligt SF g DF var mål for den radikale utilfredshed, idet vi forud for byrådsmødet tilkendegav, at vi skulle droppe fornyelsen af aftalen med Black Box Theater. Vi blev spurgt, om vi mon ikke bare valgte den lette løsning og lod flertallet om at stemme det nødvendige igennem. Jeg kan kun svare for SF. Vi siger altid, hvad vi mener. Alternativt holder vi mund. Vi siger aldrig det modsatte af, hvad vi mener.

Tilbage til det uanstændige. Det er et stærkt ord. Det er ikke uanstændigt, at økonomiudvalget forholder sig til den kommunale økonomi i en presset situation, også undervejs i et budgetår. Torben Gudiksen har samme lange erfaring i byrådet som jeg, herunder i økonomiudvalget både i Holstebro Kommune og i henholdsvis Vinderup og Ulfborg-Vemb Kommuner. Vi har begge et par gange været med til at bryde eksisterende budgetter op, fordi en alvorlig situationen krævede det.

SF skønner, at vi står i en alvorlig situation, hvor den kommunale økonomi er presset. Vi har en lav kassebeholdning og vil have det en tid endnu. Der er et stort pres på de store kerne-velfærdsområder for børn og ældre samt ikke mindst budgetoverskridelser på psykiatri og handicap samt på det specialiserede socialområde. Her er det er svage borgere, vi har et ansvar for. Som tingene ser ud, har vi ikke mulighed for at trække af kassen. Det ser med andre ord ud til, at vi må klare skærene selv ved prioriteringer i den kommunale drift. Social og Sundhedsudvalget vil ud over et krav om én procents besparelse, som andre udvalg til det kommende budget, også skulle dække et overført underskud fra sidste år ind. Det drejer sig om 15 millioner kroner. Hertil kommer ekstraregninger på et ukendt beløb på grund af den aktuelle coronakrise. I det lys vil SF godt spare seks millioner kroner årligt på Black Box Theater. Vi kommer til at lave borgernære besparelser, som mange borgere finder uanstændige. I det lys lever jeg med at blive beskyldt for at foreslå noget, De Radikale finder uanstændigt på kulturområdet.

Musikteateret skulle givetvis en overgang have nogle af de sparede seks millioner, indtil de har tilpasset deres økonomi. SF er ked af besparelsen på Odin Teateret. De er om nogen rodfæstet hos os, bor her og er synlige hos os og rundt i verden. Da det blev klart, at andre partier med undtagelse af DF ikke ville røre ved egnsteater-aftalerne, valgte jeg for dog at få lidt penge til fælleskassen, at sige ja til besparelsen her. Mange af danseaktiviteterne i Black Box er produceret andre steder og rammer et ret smalt publikum. Derfor har SF valgt som vi gjorde.

Bomber vi så kulturområdet i ruiner med forslaget? Nej vi sparer godt 100 kroner pr borger om året og vi vil forsat ligge i den kommunale superliga på kulturområdet.

Byrådet valgte forleden at spare 500.000 kroner på tilskud til Odin Teatret. "Jeg valgte, for at få lidt penge til fælleskassen, at sige ja til besparelsen her" forklarer læserbrevsskribent Karsten Filsø (SF). Arkivfoto fra Holstebro Festuge 2017: Jørn Deuleran
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Fire sigtelser til to mænd

Annonce