Annonce
Læserbrev

Politik. Hykleri af værste skuffe

Annonce

Debat: Netop som forhandlingerne om udligningsreformen mellem Socialdemokraterne og Venstre var løbet i gang af de to ministre finansminister Nicolaj Wammen og social- og indenrigsminister Astrid Krag, opfordrede Astrid Krag indledningsvis Venstre til at standse al Christiansborg-fnidder. De glemte dog at fortælle, at der i samme øjeblik var sendt en mail ud til samtlige ministre, spindoktorer, rådgivere og ordførere om at gå i gang med at finde ”historier på Venstre” og anklage Venstre for ”fordækt dobbeltspil”! Hykleri af værste skuffe! Og så kalder Nicolaj Wammen og Astrid Krag sig for ministre - ”folkets tjenere”!

Hele dette undergravende spil var planlagt i god tid inden forhandlingerne rigtig var gået i gang, men blev ved en fejl lækket til Jyllands Posten via en vildfaren mail. Og heldigvis for det! Endvidere viser det sig, at de tre nøgleministerier via socialdemokratiets pressetjeneste AIA, Stats-, Finans-, Social- og Indenrigsministeriet er koordinatorer og har ansvaret for dette bagholdsangreb på forhandlingspartneren Venstre. Historien og substansen så usympatisk, at selv den socialdemokratiske borgmester fra Kerteminde sagde fra og kaldte socialdemokratiets opførsel for ”barnagtig”, og at man spillede hasard med kommunernes fremtid. Derfor anbefaler han, at Wammen ”stanger” Venstre en uforbeholden undskyldning. Selvfølgelig har Holstebros borgmester (S) ikke ytret sig. Heller ikke mf. og ordfører Annette Lind (S) Holstebro har beklaget sagen, selvom hun og samtlige ordførere er indblandet. Og så ville det være klædeligt, at statsminister Mette Frederiksen beklagede sagen, da mailen er blåstemplet i statsministeriet. Men det er hun nok ”for fin til”?

Sagen understreger desværre den i regeringen herskende magtarrogance og magtfuldkommenhed, der præger regeringen understøttet af den stab af ministre, og som har deres fortid i SF, samt den enorme brigade af rådgivere og spindoktorer, der jo skal have tiden til at gå med noget! Hvor dum og naiv har man lov til at være, når man tror, at en mail af så stor konspiratorisk vigtighed - til så stor en gruppe - kan hemmeligholdes, og hvordan kan man forstille sig, at tilliden til Venstre kan genetableres, når man har forberedt et så stygt angreb. Alt tyder på, at Mette Frederiksen ikke er interesseret i andet end et forhandlingsbrud, og derefter tørre ansvaret af på Venstre.

Om det var Nikolaj Wammens plan, at den livsvigtige udlignings-reform skal falde på gulvet i regerings-apparatets tykke spin-sovs står hen i det uvisse. Hvis det var planen, var det måske en ide´ at skifte den tidligere Århus-borgmester, der efterlod byen med en lille gæld på tre milliarder kroner, ud med en mere troværdig og kompetent person!

Ib Randrup. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce